Нові "силові" призначення Порошенка: міністром оборони стане Гелетей, керівником Генштабу - Муженко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові "силові" призначення Порошенка: міністром оборони стане Гелетей, керівником Генштабу - Муженко

Казна та Політика
2144
Президент Петро Порошенко пропонує Верховній Раді призначити міністром оборони генерал-полковника Валерія Гелетея, керівником Генштабу – Віктора Муженка. Про це повідомляє прес-служба президента.
Порошенко озвучив свої пропозиції під час зустрічі з керівниками парламентських фракцій і груп у середу. На його думку, силовий блок влади в умовах військової операції вимагає посилення і серйозного реформування. “Сьогодні ми потребуємо рішучості і професіоналізму військових для ефективних дій у зоні АТО”, – сказав президент.
Глава держави відзначив, що, приймаючи рішення про кадрові призначення силового блоку, виходив з принципів професіоналізму, рішучості, самовідданості.
Також президент зазначив, що навіть в умовах бойових дій, коли всі сили повинні мобілізуватися, фіксуються факти корупції з боку військових керівників. “Я буду наполягати на очищенні армії від злодіїв і хабарників. Всі корупціонери в погонах повинні відповісти перед законом за свої дії проти народу України”, – заявив Порошенко.
Нагадаємо, Валерій Гелетей – уродженець Закарпаття, йому скоро виповниться 47 років. У 2007-2009 роках він був начальником Управління держохорони України, до цього довгий час працював в органах внутрішніх справ. Зараз він знову обіймає посаду начальника УДО.
Віктор Муженко родом з Житомирської області, йому 52 роки. Зараз він обіймає посаду заступника начальника Генштабу. На цю посаду він був призначений ще за Віктора Януковича, в 2012 році. До цього він був командиром 8-го армійського корпусу Сухопутних військ.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас