ГПУ виявила 135 млн грн збитків від бракованих залізниць Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ виявила 135 млн грн збитків від бракованих залізниць Януковича

Казна та Політика
640
Генпрокуратура виявила, що ДП “Укрзалізничпостач” у лютому уклало угоду на 135 млн із ТОВ “Євроінвестстрой”, яке пов’язують зі старшим сином екс-президента Віктора Януковича Олександром, на закупівлю запчастин, які не відповідають вимогам тендеру.
Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.
“Перевіркою встановлено, що приватне товариство у лютому цього року за результатами проведеного ДП “Укрзалізничпостач” конкурсу уклало договір постачання частини залізничних локомотивів, трамвайних моторних вагонів і рухомого складу, кріплень та арматури і їхніх частин, механічного устаткування для керування рухом на загальну суму 135 млн грн”, – йдеться у повідомленні.
Як зазначають у ГПУ, в подальшому з’ясувалось, що рішення комітету конкурсних торгів про визнання переможцем приватного товариства суперечить вимогам законодавства. Крім того, закуплена ДП “Укрзалізничпостач” продукція не відповідає вимогам технічних умов та документації конкурсних торгів.
“Наразі вказаний договір виконано частково на суму 2 млн грн. Генеральною прокуратурою України заявлено позов до Господарського суду м. Києва про визнання незаконним рішення комітету конкурсних торгів ДП “Укрзалізничпостач” та розірвання укладеного з товариством договору постачання”, – сказано у повідомленні.
За матеріалами:
Інсайдер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас