Москва вимагає від країн Митного союзу ввести заборонні мита для української молочки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Москва вимагає від країн Митного союзу ввести заборонні мита для української молочки

Аграрний ринок
704
Союз виробників молока (Союзмолоко) подав до Євразійської економічної комісії (ЄЕК) Митного союзу заяву про проведення розслідування щодо імпорту вершкового масла, сухого молока, сиру і сирних продуктів, а також сухої молочної сироватки. Якщо ЄЕК підтвердить факт недобросовісної конкуренції з боку імпортерів, це може служити приводом для введення захисних заходів. Керівник союзу Андрій Даниленко розраховує на встановлення 30%-го мита.
В останні кілька років у Росії знизилося виробництво молочної та особливо молокомісткої (сир, вершкове масло і т. д.) продукції. У зв’язку з цим зростав імпорт: за даними Федеральної митної служби (ФТС), на які посилається Союзмолоко в заяві, за підсумками 2013 р. в перерахунку на молоко він збільшився на 20% порівняно з 2012 р., і становив 10,2 млн т . А внутрішнє виробництво стагнує. Відкриття ринку в результаті приєднання до СОТ, а також майбутнє скасування квот на виробництво молока в ЄС з 2015 р. створюють ризик подальшого кратного збільшення імпорту молочної продукції.
Інша проблема – якість ввезених товарів. “Союзмолоко” не раз висловлювало претензії до імпортної молочної продукції, особливо до ввезеної з України.
За введення загороджувальних мит раніше висловлювався і Россільгоспнагляд: він пропонував віце-прем’єру Аркадію Дворковичу розглянути можливість введення до законодавства терміна “сирний продукт” (не містить молочного жиру і білка) і заборонити ввезення таких продуктів зовсім до встановлення таких мит.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас