"Метінвест" відкрив торгове представництво в Румунії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Метінвест" відкрив торгове представництво в Румунії

Фондовий ринок
211
“Метінвест”, найбільша українська гірничо-металургійна компанія, створила торгове представництво в Румунії – Metinvest Carpathia SRL – з метою розширення співробітництва з румунськими споживачами сталевого прокату і надання їм оперативного та ефективного сервісу.
Як повідомляється в прес-релізі групи у вівторок, Румунія є одним з найбільш ємних металургійних ринків у Східній Європі і має великий потенціал для зростання.
“Близько половини загального обсягу споживання припадає на поставки імпортної продукції. Румунія має зручну логістичну розв’язку, яка з’єднує її з основними регіональними постачальниками – зокрема, з Україною і Болгарією”, – підкреслюється в прес-релізі.
При цьому наголошується, що “Метінвест” займає провідні позиції у Східній Європі, будучи надійним постачальником плоского і сортового металопрокату. Нове представництво забезпечить подальший розвиток співпраці з румунськими покупцями, які працюють у сфері будівництва, машинобудування, трубного виробництва. Для клієнтів буде діяти єдиний оперативний канал взаємодії з “Метінвестом” – вони зможуть розміщувати “пакетні” замовлення, комбінуючи різні види металургійної продукції.
У прес-релізі уточнюється, що в Європі вже працюють 20 торгових представництв і складів групи “Метінвест”: на Балканах, в Прибалтиці, в Бельгії, в Болгарії, Німеччині, Італії, Румунії, Швейцарії та Великобританії. В цілому, компанія має торгові офіси в 21 країні світу. Більш ніж 5300 клієнтів купують сталевий прокат і сировину виробництва “Метінвесту”, з них 1600 – європейські компанії.
Металургійні заводи групи розташовані в Україні і в країнах Європи. Зокрема, в Болгарії знаходиться завод Promet Steel потужністю 500 тис. тонн металопрокату на рік, в Італії – Metinvest Trametal і Ferriera Valsider сумарною потужністю 1,2 млн тонн на рік. У Великобританії компанії належить завод Spartan UK, який може випускати 200 тис. тонн сталевого прокату на рік.
“Ми послідовно рухаємося назустріч нашим клієнтам у Східній Європі та на інших ключових ринках, відбудовуючи і зміцнюючи нашу мережу дистрибуції, а також розвиваючи всі аспекти торгового партнерства. Ми сфокусовані на тому, щоб повністю задовольняти потреби наших покупців, надаючи їм зрозумілі та зручні схеми роботи, максимально широкий асортимент продукції, повноцінну технічну підтримку, комерційний сервіс і зручну логістику. Наша мета – стати найкращим постачальником сталевого прокату для його споживачів”, – прокоментував подію директор з продажу групи “Метінвест” Дмитро Ніколаєнко, якого цитує прес-служба.
“Метінвест” це міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США і має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків.
Відповідно до стратегічного бачення групи, її мета – зайняти позицію провідного європейського вертикально інтегрованого виробника сталі з стійкими показниками зростання і прибутковості, незважаючи на циклічність ринків, і забезпечувати прибутковість інвестицій вище галузевих стандартів. У 2013 році група отримала $12,8 млрд виручки, рентабельність за показником EBITDA становила 18%.
Основними акціонерами “Метінвесту” є група СКМ (71,25%) і “Смарт-холдинг” (23,75%), що спільно керують компанією.
ТОВ “Метінвест Холдинг” – керуюча компанія групи “Метінвест”.
СКМ – керуюча компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентрована в трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійній, електроенергетичній і фінансовій, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, видобутку глин, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні і транспортному бізнесі.
100% акцій СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас