США підозрюють 2 французьких банки в порушенні режиму санкцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США підозрюють 2 французьких банки в порушенні режиму санкцій

Фондовий ринок
605
Влада США проводить розслідування у справі про передбачуване порушення режиму санкцій проти декількох країн відносно двох французьких банків Crédit Agricole і Société Générale, повідомляє у вівторок агентство Рейтер з посиланням на власні джерела.
Компанії, як зазначає агентство, раніше заявляли, що вони перевіряють інформацію про передбачуване порушення економічних санкцій. У своєму щорічному звіті компанія Société Générale повідомляла, що перебуває в контакті з міністерством фінансів США щодо можливих фактів порушення санкцій. Відзначається, що міністерство юстиції США та інша американська влада розслідує факти порушення банками режиму санкції, встановленого проти Ірану, Куби і Судану.
Крім того, американська влада розслідує передбачувані факти відмивання грошей і порушення санкцій німецьким Deutsche Bank AG і мексиканською компанією Banamex, дочірньою структурою фінансової корпорації Citigroup Inc. Про те, коли влада має намір розпочати юридичні дії проти компаній, джерела агентства не повідомляють.
З кінця травня влада США домагалася виплати французьким банком BNP Paribas штрафу за порушення режиму санкцій проти Куби, Судану та Ірану. Як повідомляла газета Wall Street Journal, сам банк був готовий заплатити штраф до 8 мільярдів доларів, тоді як влада США погрожувала 10-мільярдним штрафом. Голова МЗС Франції Лоран Фабіус називав цю суму неприйнятною.
У ніч на вівторок агентство Рейтер з посиланням на голову банку Жан-Лорана Боннаффе повідомило, що банк погодився виплатити 8,97 мільярда доларів штрафу за порушення режиму санкцій.
Раніше США неодноразово домагалися виплати великих штрафів від міжнародних банків за схожими справами. Британська банківська група HSBC заплатила 1,9 мільярда доларів в 2012 році, щоб зняти звинувачення в роботі з країнами, що перебувають під санкціями США. Також швейцарський банк Crédit Suisse визнав себе винним у приховуванні даних про американських платників податків від влади США і заплатив 2,6 мільярда доларів штрафу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас