Українські банки почали відправляти звіти в США - закон FATCA вступив у силу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські банки почали відправляти звіти в США - закон FATCA вступив у силу

Фондовий ринок
4426
З 1 липня 2014 р. набуває чинності закон США “Про податкові вимоги до іноземних рахунків” (Foreign Account Tax Compliance Act – FATCA), який поширюється на всі країни. Фінансові структури, що приєднуються до програми обміну інформацією, від сьогодні повинні передавати дані про своїх клієнтів – як приватних осіб, так і підприємства, які повинні сплачувати податки в США, – американській службі внутрішніх доходів (Internal Revenues Service – IRS).
Документ був прийнятий конгресом Сполучених Штатів ще в березні 2010 р., щоб виявляти, запобігати та припиняти ухилення від податків шляхом розміщення коштів в неамериканських фінансових установах.
В Україні до американської програми підключилися 117 банків. Ті фінустанови, які будуть збирати, фільтрувати, групувати і передавати інформацію про податкових резидентах США, будуть визнаватися “білими” і спокійно працювати в доларовій зоні, а от тих, які не будуть звітувати до податкової США, – віднесуть до неперевірених. У цих фінструктур американське податкове відомство буде забирати 30% від суми будь-якого перерахування в доларах.
“Це зробити нескладно, враховуючи, що всі записи щодо переказів роблять в США”, – говорить заступник керівника податкової практики компанії “Бейкер Тіллі” Андрій Рєпа. Всі доларові платежі в безготівковій формі контролюються і здійснюються виключно через американські банки. Інші фінустанови мають кореспондентські рахунки в них. Виняток – країни, в яких валютні платежі здійснюють тільки через національний банк.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас