Порошенко оголосив про припинення перемир'я, АТО відновилася (ВІДЕО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко оголосив про припинення перемир'я, АТО відновилася (ВІДЕО)

Казна та Політика
3712
Президент України Петро Порошенко заявив про припинення “перемир’я” на Донбасі.
Про це він сказав у своєму зверненні до народу в ніч на 1 липня, йдеться на офіційному сайті президента.
“Ми будемо наступати і будемо звільняти нашу землю, – заявив Порошенко. – Непродовження режиму припинення вогню – це наша відповідь терористам, бойовикам, мародерам, всім тим, хто знущається над мирним населенням, хто паралізує роботу економіки регіону, хто зриває виплати зарплат, пенсій, стипендій, хто висаджує залізницю, руйнує водопроводи, хто позбавив людей нормального життя”.
Президент закликав жителів Донбасу сприяти врегулюванню ситуації в регіоні, а тих, хто взяв до рук зброю, але “усвідомив, що допустив помилку, і хоче її виправити”, здати зброю. Порошенко заявив, що гарантує, що ці люди не будуть притягнуті до кримінальної відповідальності, якщо здадуть зброю.
Порошенко зазначив, що мирний план і стратегія для Донбасу залишаються в силі, включаючи роззброєння, децентралізацію, вільне використання російської мови, відновлення втраченого житла за рахунок держави, спільна з ЄС програма для створення нових робочих місць.
Глава держави заявив, що влада готова повернутися до режиму припинення вогню, якщо всі сторони будуть дотримуватися основних пунктів мирного плану, а бойовики звільнять заручників.
Сили антитерористичної операції почали розактивні дії по знешкодженню та знищенню терористичних груп у зоні проведення операції на сході України. Про це у своєму Facebook повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи “Інформаційний опір” (ІО) Дмитро Тимчук.
“За оперативними даними групи “Інформаційний опір”, відповідно до рішення Президента України про припинення перемир’я, сили АТО розпочали активні дії по знешкодженню та знищенню терористичних груп у зоні проведення операції. Повсюдно завдаються авіаційні та артилерійські удари по опорних пунктах і місцях скупчення терористів”, – наголошується в повідомленні.
На думку Тимчука, від початку активізації АТО після десятиденної паузи бойовий дух бойовиків різко впав, активність терористичних груп різко знизилася.
При цьому протягом поточної ночі ІО зафіксувала обстріл бойовиками-снайперами позицій АТО поблизу н.п. Тарани Шахтарського району Донецької області. У результаті був поранений один військовослужбовець.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас