Молоді росіяни прагнуть до матеріальних цінностей, лише 3% рівняються на Путіна - соціологи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молоді росіяни прагнуть до матеріальних цінностей, лише 3% рівняються на Путіна - соціологи

Особисті фінанси
785
Соціологи з Всеросійського центру вивчення громадської думки з’ясували, що президент Росії Володимир Путін, незважаючи на рекордне зростання його рейтингу, не є кумиром для молодих людей. Йому наслідують і беруть з нього приклад катастрофічно малий відсоток юнаків і дівчат.
За даними ВЦВГД, лише 2% людей молодше 35 років впевнені, що у російської молоді Путін є кумиром. Люди старше 35 років говорять, що російський президент є кумиром для 3% російських хлопців і дівчат. При цьому статистична похибка дослідження не перевищує 3,4%. В даний час, як вважають приблизно 10% респондентів різного віку, молоді росіяни вибирають своїх кумирів з поп- і рок-зірок, а також з представників “золотої” молоді.
Водночас соціологи зафіксували, що російське молоде покоління в цілому не має кумирів. Молодь нині орієнтована в основному на матеріальні цінності. Серед молодих людей про відсутність кумирів заявили 57% респондентів, а серед дорослого покоління – 41% опитаних. З приводу матеріальних цінностей з таборів “батьків” і “дітей” висловилися, відповідно, і 75% і 76% опитаних.
Крім цього, учасники опитування вважають, що представники молодого покоління ліниві (54% серед молодих респондентів і 58% серед тих, хто старше 35 років), марнотратні (55% і 57%), неуважні до власного здоров’я (51% і 56%) . Лицемірною молодь вважають 41% (до 35 років) і 38% (старше 35 років) респондентів, у байдужості їй дорікають 42% і 44% відповідно. З позитивних характеристик були перераховані: товариськість (75% респондентів до 35 років і 70% старше 35 років), акуратність (67% і 59%), активність (65% і 55%), любов до спорту (61% і 51%).
Думки представників різних поколінь про рівень релігійності сучасної молоді практично не відрізняються: про те, що молоді люди мають атеїстичні погляди на життя, заявили 45% респондентів до 35 років і 49% респондентів старшого віку. Зворотної думки дотримуються 30% і 27% відповідно.
Кілька днів тому Комітет громадянських ініціатив Олексія Кудріна представив доповідь про нинішнюросійську молодь, яку охарактеризували як покоління амбітних нахлібників. У документі зазначалося, що в Росії на сьогоднішній день немає так званого покоління Ігрек, а молодь цього віку вибирає не творчу реалізацію, а “гарантовану роботу під початком мудрого, авторитетного керівника”. З іншого боку, з культури покоління Ігрек російська молодь із задоволенням присвоює неймовірні, необґрунтовані амбіції, завищену самооцінку, зневагу до професійних авторитетів.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас