Кабмін відстрочив на рік контроль енергомаркування холодильників і пральних машин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін відстрочив на рік контроль енергомаркування холодильників і пральних машин

Казна та Політика
234
Уряд України переніс з 1 липня 2014 року на 1 липня 2015 року початок процедури державного ринкового контролю за відповідністю електричних холодильників і пральних машин Технічним регламентам енергетичного маркування.
Відповідне рішення закріплене постановою Кабінету міністрів №210 від 25 червня.
Як повідомлялося, Міністерство економічного розвитку і торгівлі мотивувало необхідність відстрочення держконтролю енергомаркування тим, що на сьогодні не прийняті всі національні стандарти на методи випробувань (за результатами яких інформація наноситься на енергетичні етикетки), необхідні для виконання вимог техрегламентів в повному обсязі.
Як повідомлялося, попередній уряд України постановою від 7 серпня 2013 року затвердив Технічні регламенти маркування електропобутових холодильників і пральних машин, розроблені Україною на підставі відповідних директив ЄС, а також плани заходів щодо їх застосування.
Регламентами встановлено обов’язкову наявність енергетичної етикетки з інформацією про рівень споживаної електроенергії та інші характеристики (рівень шуму, номінальне завантаження, обсяг споживання води та ін.)
Державний ринковий контроль за відповідністю цієї продукції техрегламенту передбачалося розпочати з 1 липня поточного року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас