Українські акції вистрілили вгору, позитивно зустрічаючи Угоду про асоціацію з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські акції вистрілили вгору, позитивно зустрічаючи Угоду про асоціацію з ЄС

Фондовий ринок
1038
Індекс “Української біржі” (УБ) на початку торгів у п’ятницю вистрілив вгору на тлі підписання в цей день в Брюсселі Угоди про асоціацію між Україною та ЄС: індикатор до 11:00 кв збільшився на 1,6% – до 1253,79 пункту; індекс ПФТС через низьку активність на біржі до цього часу просів на 0,18% – до 445,84 пункту.
Всі індексні акції УБ вранці перебували в “зеленій зоні”. В авангарді зростання при цьому були папери Укрсоцбанку (+4,25%), “Азовсталі” (+2,7%) та Єнакіївського метзаводу (+2,19%).
Серед індексних акцій ПФТС найбільше подешевшали папери Алчевського меткомбінату (-8,25%), Райффайзен Банку Аваль (-0,52%) і “Центренерго” (-0,32%).
Зі зростанням торгувалися лише акції “Азовсталі” (+0,4%).
Керівник напрямку з роботи з VIP-клієнтами інвесткомпанії “Драгон Капітал” В’ячеслав Орлюк, прогнозує швидкий перехід індексу УБ до бічної динаміки.
“Важливої макростатистики в п’ятницю не очікується, а перебіг торгів на глобальних майданчиках помітного впливу на локальний ринок не зробить. Відігравши підсумки європейського саміту, учасники, ймовірно, переведуть увагу на ситуацію всередині країни і, зокрема, на розвиток подій у східних регіонах після завершення терміну перемир’я між сторонами конфлікту”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас