За рахунок продажу казначейських зобов'язань "Військові" у війська вже передали 4,4 тисячі бронежилетів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За рахунок продажу казначейських зобов'язань "Військові" у війська вже передали 4,4 тисячі бронежилетів

Казна та Політика
234
Місяць тому, 21 травня, держава в особі Міністерства фінансів випустила казначейські зобов’язання “Військові”, кошти від розміщення яких йдуть на підтримку Української армії, зміцнення обороноздатності країни. Придбати державні цінні папери можна у понад 2200 відділеннях Ощадбанку.
Купівля казначейських зобов’язань “Військові” – це не пожертва на армію, а залучений фінансовий ресурс на поворотній і платній основі. Тобто кошти громадян залучаються під 7 % річних, а кожні 6 місяців власнику цінного паперу буде сплачуватися купон у розмірі 35 гривень. Номінальна вартість – 1000 гривень із строком погашення через 24 місяці. Станом на 24 червня 2014 року із використанням цього фінансового інструмента до бюджету громадянами зібрано 23,1 млн. гривень.
Усі кошти спрямовуються виключно для військових потреб, на захист життя українського солдата. Щодня до війська надходить 250 бронежилетів вітчизняного виробництва, придбаних державою за рахунок зібраних коштів. Вже 4400 “народних” бронежилетів бережуть життя українських солдат – це понад чверть від замовленої Міноборони кількості. До кінця липня їх буде вже 17 тисяч.
Розміщення казначейських зобов’язань засвідчило, що українці з усіх куточків об’єдналися задля підтримки армії. Найактивніше допомогу надавали жителі столиці і Київської області, а також західних областей: Львівської, Хмельницької та Івано-Франківської. Не залишилися осторонь й мешканці сходу і півдня, котрі зробили значний внесок – це Запорізька, Харківська, Дніпропетровська, Сумська і Миколаївська області.
До підтримки Збройних Сил України долучилися не лише пересічні громадяни. Приклад також показали представники політичної та спортивної еліти України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас