"Роснафта" і BP підписали контракт на $1,5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Роснафта" і BP підписали контракт на $1,5 млрд

Фондовий ринок
588
“Роснафта” постачатиме BP на умовах передоплати нафтопродукти і нафту протягом 5 років. Британську компанію та іноземні банки, які взяли участь в угоді, не лякають заяви США про санкції для Росії.
НК “Роснафта” і BP Oil International Limited підписали пакет угод, направлених на організацію довгострокових постачань нафтопродуктів і нафти на умовах передоплати.
Умови операції передбачають експортні постачання нафтопродуктів з можливістю заміщення нафтою в загальному обсязі до 12 млн тонн протягом 5 років на умовах передоплати, яка становитиме не менше $1,5 млрд, повідомляється в прес-релізі російської компанії.
Низка провідних світових фінансових інститутів брали участь в організації передоплати. Ціна буде розраховуватися за формулою, аналогічною застосовуваній “Роснафтою” при реалізації нафтопродуктів і нафти в ході регулярних річних тендерів. Поставки за контрактом можуть розпочатися вже в липні 2014 р.
Термін дії угод відповідає інтересам “Роснафти” щодо укладання довгострокових угод з великими споживачами, а також дозволяє ефективно здійснювати довгострокове планування поставок, заявили в компанії.
Коментуючи підписання документа, президент і голова правління ВАТ “НК “Роснафта” Ігор Сечін зазначив: “Роснафта” розширює і зміцнює взаємовигідне співробітництво з компанією ВР. Ця угода відкриває нові можливості для обох компаній: забезпечує BP стабільні поставки і гарантовану якість нафтопродуктів, тоді як “Роснафта” підтримує високу прибутковість своєї збутової діяльності і, відповідно до референтної структури подібних угод, отримує додаткові фінансові ресурси”.
“Роснафта” включена до переліку стратегічних підприємств Росії. Її основним акціонером (69,50% акцій) є ВАТ “Роснафтогаз”, що на 100% належить державі. 19,75% належать BP, що решта 10,75% акцій перебувають у вільному обігу.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас