Восени ситуація в Криму буде несприятливою для політичних процесів через злих та голодних людей - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Восени ситуація в Криму буде несприятливою для політичних процесів через злих та голодних людей - експерт

Казна та Політика
3600
Вирішення проблемних питань із анексованим кримським півостровом зараз відійшо на другий план через військові дії на сході України. Однак, відкладати їх у довгий ящик не варто, вважає директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос.
“Очевидно, що військова агресія Росії на Сході і власне війна, яка там відбувається, відставила убік проблему Криму. Хоча у офіційних виступах кримське питання піднімається. Очевидно, що навколо нього будуть політичні багаторівневі переговори із залученням гравців світових. Принаймні, Україна буде намагатися вирішити кримське питання політичними методами. Відверто кажучи, я вважаю, що доведеться вирішувати його військово-політичними інструментами. Та це вже як карта ляже”, – вважає Семиволос.
“Інша справа, що провал туристичного сезону в Криму серйозно дасться взнаки вже восени та взимку цього року. Ті заощадження, які мають кримчани, недостатні. У значної кількості населення, яке самозабезпечується за рахунок курортного сезону, буде різко падати рівень забезпеченості. Це не означає, що це населення раптом захоче повернутися в Україну. Але це означатиме, що політичний клімат в самому Криму буде погіршуватися. Злі голодні люди схильні до насильства, і відповідно, ситуація може бути несприятливою для політичних процесів у Криму”, – пояснив він. Поки що ж усі процедури щодо переселенців, статусу їх та кримських татар залишаються у підвішеному стані. Між тим, внесенням кримських татар, караїмів та кримчаків до російського переліку малочисельних народів може використовуватись Росією як батіг і пряник одночасно.
“Якщо спершу від них вимагали пасивної лояльності, то тепер – лояльності активної. І Росія багато чого робить, аби змінити відношення радикально налаштованих груп, в тому числі – послабити їх позиції, дискредитувати. В українській же політиці це питання (внесення до переліку малочисельних народів) взагалі відкладене, і не зрозуміло, коли до нього повернуться”, – пояснив Семиволос.
Нагадаємо, 25 червня Державна рада невизнаної Республіки Крим звернулась з проханням до уряду РФ про внесення в єдиний перелік корінних і нечисленних народів Росії кримських караїмів і кримчаків. У єдиний перелік корінних нечисленних народів Росії можуть бути внесені народи, що налічують менше 50 тис. чоловік, що проживають на територіях традиційного розселення своїх предків, зберігають традиції та промисли.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас