Гучний скандал: 30 тисяч студентських віз у Британію видали нелегально — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гучний скандал: 30 тисяч студентських віз у Британію видали нелегально

Світ
1162
Близько 30 тисяч віз у Великобританію в 2013 році іноземні студенти отримали обманним шляхом. Йдеться про учнів, які приїхали з-за меж Європейського союзу. Про це повідомив парламенту міністр у справах міграції Джеймс Брокеншір. Його доповідь розміщено на сайті британського уряду.
Зараз імміграційні служби Британії шукають тих, хто отримав таку візу і перебуває на території держави нелегально. Стосовно володарів ще 19 тисяч віз британські імміграційні служби проводять розслідування.
Для того щоб отримати студентську візу, необхідно успішно пройти тест на знання мови. Однак, як встановило слідство, багато людей, які отримали таку візу, англійською володіють дуже погано.
Складати іспити їм допомагала компанія Educational Testing Service. Зараз її діяльність на території Британії припинена. Ще три британські університети, які співпрацювали з цією компанією, позбулися ліцензій на навчання іноземних студентів. Йдеться про Університет Гліндора (Glyndwr University), Університет Бедфордшира (University of Bedfordshire) і Університет Західного Лондона (University of West London).
Перегляд еміграційної політики у Великобританії почався в 2010 році. З приходом до влади консерваторів було усунуто багато порушень в системі видачі студентських віз. Однак іноземні студенти залишаються основним джерелом доходу британських університетів. Навчання і проживання в Об’єднаному Королівстві для студентів з інших країн платне. На деяких курсах іноземці становлять 80 відсотків від усього числа студентів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас