Основна загроза угоди з ЄС у тому, що вона нічого не змінить - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Основна загроза угоди з ЄС у тому, що вона нічого не змінить - експерти

Казна та Політика
1123
Основна загроза для України після підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом полягає в тому, що вона не змінить на краще життя українців. Про це заявив голова правління Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Філіпчук.
«Я вважаю, що основна загроза для України під час процесу вступу до ЄС – це внутрішні фактори в самій державі. Головне завдання, яке перед нами стоїть, щоб проект угоди про асоціацію став майбутнім країни. Щоб використовували ті можливості, які перед нами відкриються», – говорить Філіпчук.
З ним солідарний і голова правління благодійного фонду «Майдан закордонних справ» Богдан Яременко. Він вважає, що українці сподіваються на те, що угода змінить їхнє життя на краще. Якщо цього не відбудеться, розчарований народ знову збереться на Майдані.
«Найбільша проблема угоди з ЄС – те, що вона може нічого не змінити. Угода – це шанс. Він не змінює нічого. Змінює скрупульозна важка робота державного апарату. В іншому випадку на нас чекає сплеск розчарування громадян аж до акцій протесту», – зазначає Яременко.
Крім того, Філіпчук вважає, що для виконання умов угоди в Україні необхідно створити посаду міністра євроінтеграції і державний комітет євроінтеграції з відповідними повноваженнями.
«Після підписання угоди про асоціацію вони повинні кожного дня змушувати інших міністрів виконувати умови угоди», – підкреслив експерт.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас