Середньостатистичний покупець житла в Україні "помолодшав" на 3 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Середньостатистичний покупець житла в Україні "помолодшав" на 3 роки

Нерухомість
1175
Експерти зазначають, що у порівнянні з червнем минулого року, середній харківський покупець трохи «помолодшав». «Віковий показник знизився з 40 до 37 років. Це відбулося на тлі напруженої ситуації в політиці та економіці України, зокрема, на тлі коливання курсу валют. Частина покупців старшого віку зайняла вичікувальну позицію і відклала покупку, тоді як більш молоді покупці психологічно швидше адаптувалися до обстановки, що склалася на ринку, і були більш рішуче налаштовані на здійснення угоди», – повідомила керівник компанії «ХАН (Харківське агентство нерухомості)» Світлана Якимова.
Змінився також і соціальний портрет середньостатистичного покупця. «У порівнянні з минулим роком, майже вдвічі – з 13% до 6% – скоротилася кількість службовців, які купують житлову нерухомість, і на 10% збільшилася кількість підприємців, які купують житло. Останнє зайвий раз говорить про те, що поступово збільшується категорія бізнесменів, які розглядають купівлю квартири або будинку як інструмент вкладення і збереження коштів», – підкреслила Світлана Якимова.
Експерт додала, що на харківському ринку вторинного житла більше половини покупців – 52% – є підприємцями та керівниками різного рівня. У 29% випадків житло купують фахівці різних галузей. Ще рідше покупцями квадратних метрів виступають пенсіонери та службовці – 9% і 6% відповідно. При цьому жінки і чоловіки беруть участь у процесі купівлі житла у співвідношенні 59% до 41%.
Географія купівлі нерухомості, за даними фахівця, виглядає так: центральні райони Харкова вибирають для проживання фахівці і керівники у віці 40-55 років. Для ведення бізнесу або здачі в оренду квартири в центрі купують більш молоді бізнесмени від 35 до 42 років. Ця ж вікова група для проживання вподобала Олексіївський напрямок. А житло на Салтівці найчастіше купують молоді підприємці, спеціалісти і робітники віком від 26 до 35 років.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас