Південий апетит: Крим оцінив свої потреби майже в трильйон рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південий апетит: Крим оцінив свої потреби майже в трильйон рублів

Світ
3366
Загальний обсяг потреб на реалізацію заходів федеральної цільової програми соціально-економічного розвитку Кримського федерального округу до 2020 року станом на 24 червня досягає 825,2 млрд руб. Про це заявив виконуючий обов’язки глави самопроголошеної Республіки Крим Сергій Аксьонов, пише Кримінформ.
За його словами, з федерального бюджету програма буде профінансована в обсязі 695,2 млрд руб.
Видання відзначає, що апетити Криму виявилися меншими, ніж розрахував Мінрегіон РФ. За даними газети “Ведомости”, в останній версії проекту програми розвитку Кримського федерального округу до 2020 року Мінрегіон пропонував витратити на розвиток Криму до 1,15 трлн рублів, з них 1,1 трлн – з федерального бюджету.
Головні цілі, пише Мінрегіон, – зняти інфраструктурні обмеження, вирішити земельні питання і підвищити якість життя. Інфраструктура Криму зношена, констатує відомство, це “один з найбільш водонедостатніх регіонів Європи”, власна енергосистема забезпечує регіон лише на 17%, рівень газифікації – 46% при середньоросійському 65%. Дещо розвинений транспортно-дорожній комплекс, йдеться в документі, але він вимагає реконструкції, промисловий комплекс потребує модернізації, літній туризм необхідно перетворити на всесезонний.
Мінрегіон пропонує три сценарії: інерційний, оптимістичний та інноваційний.
Дешевий сценарій – інерційний (всього 324,3 млрд рублів). Він вирішує лише основні соціальні й інфраструктурні проблеми. Другий – оптимістичний (1,06 трлн рублів) – знімає інфраструктурні обмеження. І третій – інноваційний сценарій коштує 1,15 трлн рублів. Він дозволить вирішити соціальні проблеми і підтримати реальний сектор.
Уряд доручив підготувати проект до 1 липня.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас