Штрафи за порушення антимонопольного законодавства в світі перевищать рекорд 2013 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штрафи за порушення антимонопольного законодавства в світі перевищать рекорд 2013 року

Світ
76
Антимонопольні регулятори по всьому світу накладають все більше штрафів на компанії, і їх розміри теж збільшуються: торішній рекорд у цій сфері в 3,1 млрд євро, мабуть, буде з легкістю перекритий в 2014 році, пише Financial Times з посиланням на дані юридичної фірми Allen & Overy.
Тільки в Євросоюзі і США влада вже оштрафувала компанії на $2,7 млрд з початку року за звинуваченнями у ціновій змові.
Найбільш помітно цього року виділяються японські компанії: 7 з 8 штрафів, стягнутих міністерством юстиції США, стосувалися саме їх. Виробник шин Bridgestone Corp. визнав провину і виплатив $425 млн за шахрайство в ході тендеру. Цей штраф поки є найзначнішим в антимонопольній сфері в поточному році, а всього Вашингтон наклав штрафи на $709 млн у січні-червні.
Європейські регулятори обійшли американських колег: за шість місяців вони виписали штрафи на 1,41 млрд євро ($1,95 млрд). Наймасштабнішим став розгляд стосовно шести компаній – виробників шарикопідшипників, що звинувачувалися в картельній змові. П’ятьох із них, включаючи шведcьку SKF (найбільшого виробника шарикопідшипників у світі) і німецьку Schaeffler, оштрафували на 953,3 млн євро, але японська Jtekt, що повідомила владі про змову, була прощена.
За даними юрфірми Allen & Overy, останнім часом на міжнародній антимонопольній арені все частіше з’являються російські і китайські регулятори.
Державний комітет з розвитку і реформ КНР оштрафував компанії на $36,3 млн в I півріччі, крім того, розпочато розслідування за звинуваченням в ціновій змові у виробництві конденсаторів і автокомпонентів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас