Залізниця позичила у Тігіпка з Хмельницьким понад 200 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Залізниця позичила у Тігіпка з Хмельницьким понад 200 мільйонів

Кредит&Депозит
916
ДТГО “Львівська залізниця” за результатами тендеру уклала низку угод на отримання кредитів на загальну суму 130 млн грн.
Про це повідомляється у “Віснику державних закупівель”.
Позики беруть на 12 місяців для поповнення обігових коштів.
У ПАТ “Таскомбанк” народного депутата Сергія Тігіпка, який донедавна входив у фракцію “Партії регіонів”, залізниця позичила 30 млн грн. під 22,50%.
ПАТ “Акціонерний банк “Експрес-Банк” надасть 100 млн грн. під 19,99%.
До 2007 року “Експрес-Банк” належав “Укрзалізниці”, а потім його основним власником (79%) стала запорізька компанія “Експресінвест”, яку контролює нардеп від Партії регіонів Василь Хмельницький. Офіційно “Експресінвест” належить швейцарському Акціонерному товариству “Експрес Бетайлігунген АГ” (“ExpressBeteiligungenAG”), власниками якого, за інформацією НБУ, є швейцарські юристи Фабіо Делько (FabioDelco) та Андреас Баумгартнер (AndresBaumgartner).
Нагадаємо, на початку червня в інтерв’ю перший заступник голови “Укрзалізниці” Максим Бланк розповів, що залізницю будуть переводити на обслуговування в “Ощадбанк”. Упродовж багатьох років залізниця користувалася послугами саме “Експрес-Банку”, в тому числі там знаходилися зарплатні проекти, які тепер теж переведуть в “Ощадбанк”. За словами Бланка, наразі доля держави в “Експресі” розмита до 8%.
Окрім цих двох банків на участь у тендері більше ніхто не подавався.
При цьому кілька тижнів тому у цих же банків “Придніпровська залізниця” взяла кредитів на загальну суму 135 млн грн.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас