Ноу-хау: уряд України має намір приймати розпорядження шляхом "опитування" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ноу-хау: уряд України має намір приймати розпорядження шляхом "опитування"

Казна та Політика
824
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вніс до Верховної Ради законопроект, за яким розпорядження Кабінету міністрів можуть прийматися шляхом опитування членів уряду.
Як повідомляється на сайті парламенту, відповідний законопроект про внесення змін до ст.51 закону “Про Кабінет міністрів України” був зареєстрований під № 4153а 23 червня.
“У разі потреби вживання заходів, направлених на запобігання виникнення надзвичайних ситуацій та ліквідацію їхніх наслідків, а також з метою забезпечення проведення заходів правового режиму надзвичайного або воєнного стану та заходів, пов’язаних з проведенням мобілізації, із запобіганням, виявленням і припиненням терористичної діяльності, за рішенням прем’єр-міністра України розпорядження Кабінету міністрів може бути прийнято шляхом опитування членів Кабінету міністрів у порядку, передбаченому регламентом Кабінету міністрів. Проект такого розпорядження надсилається всім членам Кабінету міністрів”, – йдеться в пункті, яким пропонується доповнити статтю закону.
У пояснювальній записці зазначається, що метою законопроекту є удосконалення порядку прийняття актів Кабміну.
За текстом законопроекту, він набирає чинності наступного дня після прийняття.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас