Проблеми з подушками безпеки були у третини відкликаних у США авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблеми з подушками безпеки були у третини відкликаних у США авто

Технології&Авто
157
Майже 10 млн з 30 млн автомобілів в США, про відкликання яких оголосили виробники, було відкликано через неполадки, пов’язані з роботою подушок безпеки, пише газета The New York Times з посиланням на дані Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США (National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA).
У понеділок сім автовиробників (Toyota, Honda, Nissan, Mazda, Ford, Chrysler і BMW) оголосили про відкликання понад 3 млн автомобілів по всьому світу у зв’язку з проблемами, пов’язаними з подушками безпеки, виробленими Takata Corp., які могли спонтанно вибухати.
У квітні і травні 2013 року кілька японських автоконцернів наряду з BMW відкликали 3,6 млн автомобілів через аналогічний дефект. Потім 11 червня поточного року Toyota збільшила число відкликаних автомобілів на 2,3 млн, при цьому багато з них були відкликані вдруге, оскільки проблема не була вирішена.
Відкликання автомобілів, про яке було оголошено в понеділок, було зроблене автовиробниками після початку розслідування NHTSA, яка отримала три скарги на травми, завдані спонтанним спрацьовуванням насоса подушок безпеки. У деяких випадках металева оболонка касети, в якій знаходиться подушка, вибухала під сильним тиском, і осколки, що утворилися в результаті цього, завдавали водіям ушкодження обличчя та шиї.
Представник Honda заявив, що його компанія має дані про більш ніж 30 випадків травм, а два повідомлення стосуються смертельних випадків у США, причиною яких стали дефекти подушок від Takata, що займає близько 20% відповідного сегменту світового ринку. Шведсько-американській Autoliv належить близько 35% ринку подушок безпеки, ще 20% припадає на американську TRW Automotive. Takata почала виробляти подушки безпеки, коли влада США зробила їх наявність в легкових автомобілях обов’язковою. У 2000 році Takata придбала великий пакет акцій в німецькій Petri, що працює в цьому ж сегменті.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас