У Луганській області не працюють Нацбанк і Держказначейство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Луганській області не працюють Нацбанк і Держказначейство

Казна та Політика
820
У Луганській області не працюють Нацбанк і Держказначейство. Про це повідомляє прес-служба Луганської регіональної торгово-промислової палати.
З 16 год. 20 червня 2014 року централізовано були відключені система електронних платежів і “Е-скарбниця” у всіх містах і районах області.
“Банки та філії, що працюють через систему СЕП головного управління НБУ в Луганській області, не можуть проводити операції за своїми рахунками. При цьому, як стало відомо з достовірних джерел, податки і збори проходять в звичайному режимі. Тобто, суб’єкти господарювання, як і раніше, можуть вносити платежі до бюджету, однак втратили можливість проводити розрахунки за іншими операціями. Державні та комунальні підприємства не зможуть розрахуватися за надані їм раніше товари і послуги. Не зможуть отримати зарплату бюджетники; заблокована виплата соціальних допомог”, – сказано в повідомленні.
На виплаті пенсій ситуація ніяк не відбилася. “Ощадбанк” продовжує виконувати делеговані державою зобов’язання. Зауважимо, за даними міністерства соціальної політики України, в червні для виплат пенсіонерам на Донбасі виділено 20,5 млрд. грн.
“Відключення електронних систем Нацбанку і Держказначейства в регіоні сталося без попереджень та пояснень. Окремі банки зуміли створити альтернативні майданчики для забезпечення штатної роботи з клієнтами в інших областях. Наприклад, луганські обласні управління “Ощадбанку” та “Укрексімбанку” працюють через Київ”, – йдеться в матеріалі прес-служби.
Нагадаємо, 16 червня озброєні люди захопили управління НБУ в Донецькій області.
Згодом у ДонОДА повідомили, що в Краматорську, Сніжному, Слов’янську та Слов’янському районі виникли проблеми з виплатою пенсій.
Як повідомлялося, Президент України П.Порошенко у зв’язку із захопленням регіональних відділень НБУ та Держказначейства в зоні АТО віддав доручення забезпечити соціальні виплати через Київ.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас