У Росії кафе і ресторани підраховують збитки через заборону на куріння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії кафе і ресторани підраховують збитки через заборону на куріння

Світ
500
Після введення з 1 червня заборони на куріння в ресторанах, кафе і барах продажі в закладах громадського харчування впали на 15-20%. Такі дані в інтерв’ю газеті “Известия” навів президент Федерації рестораторів і готельєрів Росії Ігор Бухаров. Факт зниження продажів підтвердили в мережах “Шоколадниця” і “Кофеїн”.
На думку Бухарова, саме кав’ярні та бари найбільше постраждали від нової заборони. Відвідувачі таких закладів приходили туди головним чином для того, щоб спілкуватися і мати при цьому можливість курити.
“Наші колеги в Європі кажуть, що протягом першого року, коли починає діяти заборона, падіння дуже серйозне. У пабах, наприклад, воно становило 30%. Потім клієнти повертаються, звикнувши і пристосувавшись до заборони. Але до того часу частина закладів розоряються”, – розповів Бухаров.
Щоправда, відзначають експерти, суворість дотримання заборони в закладах громадського харчування залежатиме від суворості правоохоронних органів до самих рестораторів. Якщо штрафи будуть неминучі, адміністрація закладів не захоче дивитися на курців крізь пальці.
Відповідно до закону “Про охорону здоров’я громадян від впливу навколишнього тютюнового диму та наслідків споживання тютюну”, від 1 червня 2014 року в РФ заборонено куріння в барах, ресторанах, поїздах далекого слідування, електричках, на залізничних платформах, у гуртожитках та готелях.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас