Мирний план Порошенка у Донецьку представлятиме Кучма — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мирний план Порошенка у Донецьку представлятиме Кучма

Казна та Політика
1435
У Донецьку в понеділок відбудеться засідання тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану президента щодо врегулювання ситуації на сході країни, повідомляє офіційний сайт президента.
“Очікується, що в переговорах в Донецьку візьмуть участь спеціальний представник діючого голови ОБСЄ Хайді Тальявіні і надзвичайний і повноважний посол РФ Михайло Зурабов. За дорученням глави держави, у засіданні братиме участь другий президент України Леонід Кучма”, – сказано в інформації.
За інформацією, метою засідання є визначення етапів реалізації мирного плану президента.
Напередодні виїзду контактної групи в Донецьк президент України Петро Порошенко прийняв її учасників у Києві. “Участь Кучми свідчить про високу увагу президента України до цієї місії”, – підкреслив Порошенко.
Також, за інформацією, у зв’язку із захопленням регіональних відділень Нацбанку і Держказначейства президент України віддав доручення забезпечити соціальні виплати через Київ. “Президент України також висловив упевненість, що в разі звільнення будівель регіональних представництв НБУ та Держказначейства, а також припинення захоплення інкасаторських автомобілів, соціальні виплати вдасться відновити на місцях”, – сказано в повідомленні.
У прес-службі президента нагадали, що перше засідання тристоронньої контактної групи відбулося 8 червня в Києві. Тоді Україну на переговорах представляв на той час посол в Німеччині Павло Клімкін, якого нещодавно призначили міністром закордонних справ України.
Також в інформації йдеться про те, що за дорученням президента в понеділок у Люксембурзі на засіданні Ради ЄС із закордонних справ Павло Клімкін представить мирний план президента з урегулювання ситуації на сході України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас