До українського ЖКГ залучать 872 млн дол США і 872,08 млн євро інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До українського ЖКГ залучать 872 млн дол США і 872,08 млн євро інвестицій

Казна та Політика
333
Мінрегіон обговорює з Міжнародним банком реконструкції та розвитку, Європейським інвестиційним банком і Європейським банком реконструкції та розвитку проекту, які дозволять залучити інвестиції на суму 872 млн доларів США і 872,08 млн євро до сфер теплопостачання, енергозбереження, водопостачання, водовідведення, твердих побутових відходів. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Андрій Білоусов під час Європейського тижня сталої енергії в Україні, який відкрив свою роботу у Львові 23 червня, повідомляє прес-служба Міністерства.
За словами Андрія Білоусова, в Україні створена Експертна робоча група високого рівня з питань енергозбереження та енергоефективності у житлово-комунальному секторі України, метою якої є реалізація Програми підвищення енергоефективності у житлово-комунальному секторі України, яка готується Федеральним Міністерством екології, охорони навколишнього середовища, будівництва та ядерної безпеки Німеччини, спільно з ЄБРР.
Програма дасть змогу мобілізувати інвестиційні кошти для модернізації житлового сектора і сектора централізованого теплопостачання.
Заступник міністра підкреслив, що крім залучення інвестицій, важливим також є питання їхнього повернення. Мінрегіон України активно працює в цьому напрямку. Він нагадав, що в Україні набув чинності Закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання інвестиційної діяльності у сфері житлово-комунального господарства”, реалізація якого забезпечує можливість залучення інвестицій підприємствами житлово-комунального господарства, а головне – створює умови для повернення кредитних ресурсів і можливість накопичувати кошти для подальшої модернізації.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас