Нафтогаз може подати до Стокгольмського арбітражу на Газпром через ціну на транзит газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз може подати до Стокгольмського арбітражу на Газпром через ціну на транзит газу

Енергетика
532
Національна акціонерна компанія (НАК) “Нафтогаз України”, як і раніше, вважає дискримінаційними умови контракту з “Газпромом” від 2009 року про умови транзиту газу і продовжить домагатися його перегляду шляхом переговорів, але у разі невдачі звернеться до Стокгольмського арбітражу, заявив голова правління НАК Андрій Коболєв.
“Думаю, що ми спробуємо врегулювати це питання (транзитного контракту – ІФ) шляхом переговорів. Якщо буде неуспішно, то тоді, звичайно, ми будемо йти до Стокгольмського арбітражу”, – сказав він на прес-конференції в Києві в понеділок.
Він не зміг спрогнозувати, коли справа може дійти до суду, зазначивши, що процедура звернення до арбітражу в цьому контракті відрізняється від процедури в контракті на постачання газу, якою Україна нещодавно скористалося в суперечці з “Газпромом” про ціну газу.
Як повідомлялося, “Нафтогаз України” неодноразово критикував транзитний контракт за відсутність гарантій обсягів транзиту і умови “бери або плати”. Крім того, останнім часом Київ порушив питання про перегляд ставки транзиту, вважаючи її заниженою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас