Royal Bank of Scotland звинуватили у зв'язках з родиною бен Ладена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Royal Bank of Scotland звинуватили у зв'язках з родиною бен Ладена

Фондовий ринок
301
Royal Bank of Scotland обслуговував рахунки сім’ї очільника “Аль-Каїди” Усами бен Ладена, ліквідованого спецпідрозділом США в пакистанському місті Абботабад у травні 2011 року. З таким твердженням виступила американська газета Wall Street Journal.
За даними газети, митна служба Німеччини конфіскувала ще торік два контейнери з документами колишнього підрозділу Royal Bank of Scotland. Після ретельного вивчення отриманих даних з’ясувалося, що серед клієнтів фінансової організації значилися члени сім’ї бен Ладена.
Британський банк поспішив спростувати інформацію, що з’явилася в ЗМІ. “Ми ніколи не займалися фінансами Усами бен Ладена, так само як і ніколи не працювали з його родичами”, – йдеться в офіційній заяві фінансової організації.
Тим часом відомо, що серед родичів терориста є й шановні бізнесмени. Один з них є власником найбільшої будівельної компанії в Саудівській Аравії – Saudi Binladen Group, в минулому – Bin Laden Corp.
Компанія була заснована батьком Усами бен Ладана, Абдуллою. Вантажник з єменського порту Аден на початку 1930-х років перебрався до Саудівської Аравії, де завдяки природній кмітливості і неабияким діловим якостям створив будівельну компанію, яка виконала колосальні за обсягами проекти (наприклад, перебудову Мекки і Медини, де знаходяться головні святині ісламу, вартістю 19 млрд доларів).
Засновник корпорації загинув в авіакатастрофі в 1978 році. Усамі бен Ладену дісталося близько 300 млн доларів з капіталів батька. Сім’я офіційно розірвала відносини з Усамою в 1992 році, коли його позбавили саудівського громадянства за нелегальну торгівлю зброєю.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас