Платники податків України бояться сказати чиновнику в лице, що він злодій - впевнений міністр фінансів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Платники податків України бояться сказати чиновнику в лице, що він злодій - впевнений міністр фінансів

Казна та Політика
895
Платники податків мають брати активну участь у реформуванні податкового законодавства та державної фіскальної служби України, заявив міністр фінансів України Олександр Шлапак на IX з’їзді Асоціації платників податків України (АППУ) у Києві. “До мене дуже часто звертаються з криком про те, що в податковій нічого не змінилося, як брали, так і беруть, але про це потрібно заявляти відкрито. Доти, поки ми будемо “беззубі” в захисті прав платників податків і не будемо проявляти ініціативу, у нас нічого не зміниться”, – зазначив Шлапак.
Міністр фінансів, зокрема, заявив, що за його ініціативи вводиться форма, яка передбачає публічний доступ до розширеної інформації про відшкодування податку на додану вартість (ПДВ).
“Я обіцяю вам, я доб’юся того, що представники платників податків відстежуватимуть на кожному етапі як це робиться, чому відмовили у відшкодуванні, чому це відбувається в автоматичному режимі, чому в ручному та інші моменти. Податківці відповідатимуть на всі питання”, – заявив Шлапак.
Крім того, голова Мінфіну заявив про необхідність оновлення кадрового складу податкових служб. За його словами, нинішніх співробітників міністерства доходів і зборів автоматично планується перевести в фіскальну державну службу.
“Досі наші члени асоціації бояться сказати чиновнику в лице, що він злодій. Чому на з’їзді суддів говорять про люстрацію, не дають пройти корупціонерам, а у нас що – все в порядку?”, – запитує О.Шлапак.
У ході засідання делегати з’їзду АНУ обрали нового президента – ним став перший віце-президент і генеральний директор АППУ Василь Матійчик. Першим віце-президентом Асоціації став Олександр Карелін. Новими членами правління делегати обрали Йосипа Бучинського, Володимира Мазаракі, Віталія Майстренка, Анатолія Матвієнка та Олександра Шлапака.
Після цього делегати обрали склад ради АНУ, членів ревізійної комісії і прийняли рішення про офіційне звернення платників податків до представників влади та громадськості.
Асоціація платників податків України (АППУ) – добровільна неприбуткова і неполітична всеукраїнська громадська організація громадян, головною місією якої є забезпечення захисту прав і законних інтересів її членів, поліпшення підприємницького клімату, розвиток партнерських відносин між владою і бізнесом, підвищення соціальної відповідальності.
До 21 червня президентом Асоціації вважалася Валентина Арбузова, голова правління ПАТ “Всеукраїнський банк розвитку”, яка, за словами В.Матійчика, “з відомих причин перестала виходити на зв’язок”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас