Банкопад в Росії триває: ліцензії відкликані ще у 2-х банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкопад в Росії триває: ліцензії відкликані ще у 2-х банків

Кредит&Депозит
1356
Банк Росії своїм наказом відкликав ліцензію на здійснення банківських операцій у банку «Замоскворецький» (Москва). Причиною відкликання стали нездатність задовольнити вимоги кредиторів і встановленням фактів суттєвої недостовірності звітних даних.
«У зв’язку з втратою ліквідності банк не забезпечував своєчасне здійснення розрахунків за рахунками клієнтів, при цьому звітність кредитної організації містила недостовірні дані про суму і тривалість невиконаних вимог кредиторів і вкладників. Керівники та власники банку не вжили дієвих заходів щодо нормалізації його діяльності та відновлення фінансового стану», – наголошується в повідомленні ЦБ РФ.
Сьогодні ж без ліцензії залишився і «Діг-банк» з міста Владикавказ. Причини відкликання – порушення правил боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, високоризикована кредитна політика, відсутність адекватних до прийнятих ризиків резервів і недотримання зобов’язань перед вкладниками.
«Кредитна організація надавала до Банку Росії суттєво недостовірну звітність, що приховувала наявність в її діяльності підстав для попередження неспроможності. Протягом 2013р. та I кварталу 2014р. кредитна організація була залучена до проведення у великих обсягах сумнівних операцій з готівковими коштами, загальний обсяг яких перевищив 1,2 млрд. рублів», – наголошується в звіті ЦБ РФ.
Повноваження виконавчих органів банків «Замоскворецький» і «Діг-банк» призупинені, у банках призначено тимчасову адміністрацію.
Банки «Замоскворецький» і «Діг-банк» є учасниками системи страхування вкладів. В Агентстві зі страхування вкладів пояснили, що виплати вкладникам обох банків (не більше 700 тис. руб.) розпочнуться не пізніше 7 липня 2014р.
За величиною активів «Замоскворецький» на 1 червня 2014р. посідав 438-е місце в банківській системі Російської Федерації, «Діг-банк» – 500-е місце.
«Діг-банк» був створений в липні 1993р. в Москві, в 1998р. переїхав у Владикавказ. У банка значна кількість міноритаріїв, фактично він контролюється менеджментом. Збиток банку в I кварталі 2014р. становив 36,663 млн руб.
Банк «Замоскворецький» створений в 1991р., У 1998р. змінив організаційно-правову форму на відкрите акціонерне товариство. Список акціонерів банку досить «розмитий» і включає в себе більш ніж 90 осіб. Філії та офіси банку працюють в Балашисі, Сергієвому Посаді, Петушках, Тулі, Костромі, Калінінграді й Санкт-Петербурзі. Прибуток банку в I кварталі 2014р. становив 8,745 млн руб.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас