Чому Путін фінансово залежний від ведення війни на Донбасі, ЄС заснує фонд в 1,5 млрд євро - для створення робочих місць на Донбасі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому Путін фінансово залежний від ведення війни на Донбасі, ЄС заснує фонд в 1,5 млрд євро - для створення робочих місць на Донбасі

1377
Чому Путін фінансово залежний від ведення війни на Донбасі – думка експерта
Одна з причин, чому міжнародні адресні та загальні торгові санкції не дають очікуваного ефекту – це фінансова вигода, яку отримує сам президент Володимир Путін від продажу зброї. Про це заявив президент “Центру ринкових реформ України”, екс-міністр економіки Володимир Лановий. “Для російського промислового комплексу потрібні не тільки газ і нафта, але і продаж озброєння та військової техніки. І військово-промисловому комплексу Росії потрібен збут цієї продукції або реалізація власними силами, використовуючи їх у тих чи інших операціях та конфліктах, або продаж на експорт. І ось Донбас – це майданчик для того, щоб скинути вже накопичене озброєння і випускати, робити державні замовлення на нову зброю і техніку”, – розповів він.
ЄС планує заснувати фонд в 1,5 млрд євро для створення робочих місць на Донбасі – Порошенко
Президент України Петро Порошенко ініціює державну програму з відновлення житла, зруйнованого в зоні проведення антитерористичної операції на сході країни. “Президент України запропонував реалізувати державну програму з відновлення житла, яке було зруйноване в Донецькій і Луганській областях”, – повідомляє прес-служба глави держави в четвер за підсумками зустрічі президента з представниками ділових та економічних кіл Донбасу.
Україна встановила надвисоку ціну на електрику для Криму – майже $100 за МВт-год
Вартість постачання електроенергії до Криму з 1 червня становить 3420 рублів (майже $100) за МВт-год, що набагато вище цін, за якими експортується струм з України до західних країн, а також Білорусі й Молдови. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на джерела в уряді Криму і російському Міненерго.
Порятунок банківської системи України: НБУ надав ще 8 банкам 1,98 млрд грн рефінансування
Національний банк України (НБУ) 19 червня 2014 року надав восьми банкам 1 млрд 986,5 млн грн для підтримки їхньої ліквідності. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку. Кошти надані за середньозваженою відсотковою ставкою у розмірі 14,25% річних шляхом проведення чергового відсоткового тендера з рефінансування банків строком на 221 день.
Новий виток газового шантажу: “Газпром” хоче використовувати європейські сховища замість українських
Російський “Газпром експорт” прокоментував рішення розірвати договір з “Укртрансгазом” на підтримку транзитних поставок газу. За інформацією компанії, вона має намір забезпечувати стабільні поставки на Захід за допомогою газосховищ, які розташовані в країнах ЄС, замість українських.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас