Rolls-Royce викупить власні акції на $1,7 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Rolls-Royce викупить власні акції на $1,7 млрд

Фондовий ринок
207
Британська Rolls-Royce Holdings Plc планує викупити власні акції на 1 млрд фунтів стерлінгів ($1,7 млрд) замість придбання інших активів.
Обсяг акцій, який компанія збирається викупити, відповідає близько 5% її капіталізації. Тим самим один з найбільших світових виробників авіаційних двигунів має намір відновити довіру інвесторів.
Акції компанії подорожчали на 7,4% після зробленої заяви у вівторок, досягнувши максимуму за 2 місяці. За останні півроку рентабельність Rolls-Royce впала на 17%.
У січні компанія розчарувала інвесторів своїм наміром придбати фінську машинобудівну компанію Wartsila за 8 млрд євро. Впевненість інвесторів в компанії також похитнулася після недавнього скасування великого контракту на купівлю двигунів.
Rolls-Royce має намір використовувати для заохочення акціонерів кошти від продажу енергетичних активів німецькому концерну Siemens AG і “не має наміру робити серйозних придбань”, заявив головний виконавчий директор компанії Джон Ріштон.
У травні Rolls-Royce уклала операцію з Siemens з продажу своїх операцій з випуску електротурбін за 785 млн фунтів стерлінгів ($1,3 млрд).
“Оскільки серйозних придбань не планується, а також з урахуванням сильного балансу компанії, ми повернемо кошти від продажу енергетичних активів нашим акціонерам”, – заявив Ріштон.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас