ФРС США сьогодні може піднести ринкам сюрприз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС США сьогодні може піднести ринкам сюрприз

Валюта
3001
Сьогодні ринок перебуває в очікуванні підсумків засідання Комітету з відкритих ринків. Швидше за все, ФРС продовжить згортання програми кількісного пом’якшення вже взятими темпами, тобто ще на 10 млрд доларів. Ставки залишаться рекордно низькі. Якщо очікування ринку виправдаються, то пара євро/долар протестує позначку 1,345, проте, з високою ймовірністю, відіграє частину позицій назад протягом декількох днів.
Однак не варто скидати з рахунків здатність ФРС підносити сюрпризи. Незважаючи на те, що більшість чинників говорять на користь того, що очікування ринку щодо подальшого скорочення обсягу викупу паперів виправдаються, все ж є невелика вірогідність, що Федрезерв вирішить зробити паузу. Вчорашня статистика з ринку нерухомості виявилася значно гірша за очікування. Хоча ФРС фактично відмовилася від цільових орієнтирів, ігнорувати їх було б недалекоглядно. До того ж нещодавно МВФ знизив прогноз щодо економічного зростання Америки на 2014 рік з 2,8% до 2%. Таким чином, якщо ФРС все ж вирішить зробити паузу, то пара євро/долар цілком може піти вгору на півтори-дві фігури.
Сьогодні також будуть опубліковані протоколи засідання Банку Англії, з яких стане зрозуміло настрій монетарної влади. Серйозного впливу на фунт не вчинять.
Дарина Желаннова, заступник директора аналітичного департаменту компанії Альпарі
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас