Чемпіонат світу у Бразилії б'є по продуктивності праці? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чемпіонат світу у Бразилії б'є по продуктивності праці?

Особисті фінанси
328
Для більшості спортивних заходів робиться аналіз годин, відпрацьованих співробітниками, що дивляться чемпіонати під час роботи, які пізно лягають спати і беруть відгул наступного дня.
Під час “Березневого безумства” (March Madness) бюро з працевлаштування Challenger, Gray & Christmas підрахувало, що потенційний збиток за непродуктивну годину роботи в ході першого тижня цього баскетбольного чемпіонату університетських команд міг становити майже $1,22 млрд.
Дослідники поки не опублікували оцінки продуктивності праці в США протягом чемпіонату світу цього року, однак за підсумками останнього Кубка світу в 2010 р., економіка США втратила $121,7 млн, оскільки 21 млн американців дивилися телевізор 10 хвилин на день протягом робочого дня.
“Але ці дані не відображають того, як працюють більшість співробітників, – зазначає Стен Фойгер, економіст з американського інституту підприємництва. – Вони припускають, що люди не планують перегляд матчів, а відбувається це спонтанно. Але не враховуються ті співробітники, які можуть присвятити перегляду ігор цілий день і вибудовують свій робочий графік відповідним чином”.
Важливим є те, чи виконуєш ти свої зобов’язання на роботі і чи вирішуєш поставлені перед тобою завдання, нагадує виконавчий директор Stylecaster Арі Голдберг. Якщо ці умови дотримані, мало хто буде виступати проти того, щоб співробітники дивилися телевізор в офісі.
Працівникам в США пощастило в тому, що Кубок світу з футболу проходить в Бразилії, де невелика різниця в часі. Тоді як люди, що живуть, наприклад, в Азії, повинні не спати вночі, щоб подивитися матчі.
Якщо навіть багато працівників почнуть дивитися матчі після несподіваної перемоги збірної США, людей, які дивляться чемпіонат світу, відносно небагато. Всього лише 3% робочих зізналися, що на роботі стежать за матчами мундіалю, проти 5%, що дивилися Олімпійські ігри, 7% – щорічний чемпіонат США з бейсболу, 14% – “Березневе безумство” і 53% – Суперкубок (чемпіонат США з американського футболу).
“Під час підрахунків шкоди передбачалося, що продуктивність протягом дня – постійна величина. Нісенітниця!”- Упевнений Фойгер. Не враховується обідня перерва або час, витрачений співробітниками на соціальні мережі або інші особисті справи. Трохи більше 60% працівників кажуть, що на тиждень вони витрачають більше години на подібні речі. Чемпіонат світу може тимчасово замінити розваги, що відволікають працівників, але ніяк не доповнити список.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас