Керувати НБУ вперше в історії буде жінка: Порошенко запропонував звільнити Кубіва і призначити Гонтарєву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керувати НБУ вперше в історії буде жінка: Порошенко запропонував звільнити Кубіва і призначити Гонтарєву

Казна та Політика
10411
Президент України пропонує звільнити голову Національного банку України (НБУ) Степана Кубіва. Відповідний проект постанови зареєстрований у парламенті 18 червня за № 4112а.
Як повідомлялося, голова НБУ призначається Верховною Радою за поданням президента на строк сім років. Степан Кубів вступив на посаду голови НБУ в лютому поточного року.
Замість нього, Президент України пропонує парламенту призначити головою Національного банку України (НБУ) Валерію Гонтарєву. Відповідний проект постанови зареєстрований у парламенті в середу під № 4114а.
Вчора стало відомо, що ПАТ “Банк “Авангард” 17 червня припинило повноваження голови спостережної ради Валерії Гонтарєвої, повідомив банк у системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку. Валерія Гонтарєва обіймала посаду голови спостережної ради банку “Авангард” з вересня 2013 року.
Банк “Авангард” зареєстрований НБУ в липні 2013 року. За даними банку, на 1 квітня 2014 року компанія Westal Holding (Кіпр), що входить до групи “Інвестиційний Капітал Україна” (ICU), володіла 99,9902% акцій банку “Авангард”.
Група ICU створена в червні 2006 року. До її складу входять інвестиційна компанія, компанія з управління активами та комерційний банк. Вартість чистих активів публічних фондів під управлінням КУА “Інвестиційний Капітал Україна” станом на 30 січня 2014 року перевищила 305 млн грн. Партнерами в ICU є Валерія Гонтарєва, Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.
Напередодні фінансової кризи Валерія Гонтарєва покинула тиху гавань – пост першого заступника голови правління української доньки голландського банку ING, щоб створити власну компанію ICU. Всупереч прогнозам скептиків, єдиній жінці серед керівників українських інвесткомпаній вдалося не тільки втриматися на плаву, а й заробляти. Під час кризи компанія Гонтаревої зайнялася реструктуризацією боргів і недооціненими активами. Незважаючи на занепад українського фондового ринку, ICU зосередилася на його самому життєздатному сегменті, ставши найбільшим торговцем державними цінними паперами в Україні. Крім того, цього року ICU відкрила для себе ще один напрямок діяльності – заснувала недержавний пенсійний фонд «Династія».
Коротка біографія
У Валерії Гонтарєвої 20-річний досвід роботи у фінансовій і банківській сферах.
З січня 2001 по грудень 2007-го вона обіймала посаду першого заступника голови правління і начальника управління фінансових ринків в АБ “ІНГ Банк Україна”.
До цього протягом 5 років Валерія Гонтарєва входила в правління АКБ “Сосьете Женераль Україна”, де відповідала за роботу банку на ринках капіталу. З 1993 по 1996 рік Валерія Гонтарєва працювала провідним економістом на Українській міжбанківській валютній біржі.
У Валерії Гонтарєвої дві вищі освіти – перший отримано в КПІ в 1987 році, друга – ступінь магістра економіки в Київському Національному економічному університеті в 1997 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас