Україна залишиться одна у цій війні, тому що Європа переживає свою власну кризу - західний експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна залишиться одна у цій війні, тому що Європа переживає свою власну кризу - західний експерт

3441
Україна залишиться один на один з військовою агресією Росії. Про це розповіла під час експертного форуму співзасновник і голова аналітичного центру Geopole Europe, старший радник із політичних питань і викладач на факультеті політології в Ліонському університеті Флоранс Мардіросян.
“Сучасна тенденція така, що люди не хочуть йти на війну, тим паче – воювати за когось іншого. Подивіться на дії Європи, подивіться на результати європейських виборів. Питання також у тому, що Європа переживає серйозну кризу, і люди хочуть побачити певні зміни у власних країнах, тому у них немає волі йти битися десь в іншому місці. Це дуже важливе явище – якщо ми будемо продовжувати говорити про війну, я можу вже зараз передбачити, що ситуація буде лише погіршуватися і ми побачимо посилення націоналістичних сил у західній Європі. Тому нам треба бути дуже обережними із цим”, – зазначила вона.
“Ми не підемо воювати із Росією – це абсолютно очевидно. Наше власне суспільство у кризі. Тому мені шкода це казати, але ви залишитесь одні у цій війні”, – додала Флоранс Мардіросян. Однак, експерт зазначила, що країни ЄС завжди будуть відкритими до співпраці, якщо Україна захоче скористатися досвідом західних експертів. На думку Мардіросян, українцям не вистачає діалогу всередині країни.
“Україні потрібно вступати до самої себе. Ви перебуваєте в стані війни, але це не повинно заважати спробам зрозуміти один одного. Ми також в ЄС постійно сперечаємося і мало не воюємо в європейському парламенті. Я вважаю, що українцям не вистачає діалогу всередині країни. Тому ми, європейці, їдемо в Донецьк, їдемо на схід”, – вважає експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас