Продавати сигарети мають кіоски площею не менше 50 кв. м. - Міндоходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продавати сигарети мають кіоски площею не менше 50 кв. м. - Міндоходів

Казна та Політика
822
Міністерство доходів і зборів, що реорганізовується у Державну фіскальну службу, виступає за надання права торгівлі алкоголем та тютюновими виробами лише на торговій площі не менше 50 кв. м.
Про це йдеться в повідомленні міністерства.
“У законі слід передбачити пункт про те, що торгівлю алкоголем та тютюновими виробами дозволено здійснювати на торговій площі не менше 50 квадратних метрів”, – йдеться у ньому.
Міндоходів в рамках заходів з детінізації алкогольного і тютюнового ринку пропонує позбавляти ліцензій недобросовісних торговців, які порушують законодавство, а також посилити відповідальність виробників і торговців алкоголем та тютюновими виробами.
Міністерство пропонує внести зміни до закону “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР.
Міндоходів вважає, що можливість отримання ліцензій на право оптової або роздрібної торгівлі слід залишити виключно юридичним особам.
Водночас міністерство вважає за доцільне передбачити у законодавстві норму про анулювання ліцензії на торгівлю алкоголем після встановлення факту продажу продукції з підробленими акцизними марками (якщо це підтверджено експертами), за відсутності сертифікатів якості або документів, що підтверджують походження продукції.
Як повідомлялося раніше, Міндоходів протягом січня-травня анулювало 183 ліцензії на продаж міцного алкоголю за порушення вимог закону в частині продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас