Британці працюють гірше за інших європейців, причини незрозумілі - Банк Англії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британці працюють гірше за інших європейців, причини незрозумілі - Банк Англії

Світ
267
Продуктивність праці британців зараз на 16% нижче, ніж у докризові роки, йдеться в останньому випуску щоквартального бюлетеня Банку Англії. Причини цього явища незрозумілі.
Навіть зважаючи на похибки в обчисленні цього показника, дефіцит продуктивності дуже серйозний. Банк Англії відзначив лише помірне поліпшення у 2013 році.
Приблизно половину дефіциту (від 6% до 9%) можна пояснити гіпотезою, що світова криза призвела до фундаментального погіршення виробничих можливостей Великобританії, пише Financial Times.
Показники ефективності праці у Великобританії набагато скромніші, ніж в інших розвинених країнах. За одну робочу годину британський працівник виробляє приблизно на 20% менше продукції, ніж працівники інших країн “групи сімох”. У США продуктивність праці зросла на 7-8% порівняно з I кварталом 2008 року, у Франції – трохи більше ніж на 1%, у Німеччині спостерігалося зниження, що не перевищує 2%. Іспанія, яка не входить до “сімки”, поліпшила продуктивність приблизно на 13%.
Незважаючи на це, економіка Сполученого Королівства багато в чому відновлюється значно швидше, ніж в інших державах G7: зростає зайнятість, поліпшується ситуація на ринку житла, хоча обсяг ВВП ще тільки повертається до докризового рівня.
Раніше цього місяця Міжнародний валютний фонд попереджав, що низька продуктивність праці у Великобританії загрожує економіці країни.
Оскільки продуктивність праці допомагає прогнозувати інфляцію, Банк Англії враховує її при формуванні грошово-кредитної політики.
Минулого тижня голова британського ЦБ Марк Карні попередив, що відсоткові ставки у Великобританії будуть підвищуватися швидше, ніж очікувалося.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас