Новий глава АП Ложкін опублікував декларацію про доходи - але без грошей за продаж UMH group Курченко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий глава АП Ложкін опублікував декларацію про доходи - але без грошей за продаж UMH group Курченко

Особисті фінанси
1032
Торік глава Адміністрації президента Борис Ложкін офіційно заробив 1,2 млн грн. Про це свідчить декларація новопризначеного глави АП.
Більшу частину доходів Ложкіна становить зарплата – 1,1 млн грн, 29 тис. грн припало на авторську винагороду і майже 16 тис. – на страхові виплати. Керівник президентської адміністрації володіє 17 сотками землі, квартирою в 290 квадратних метрів, будинком площею 534 кв. м, а також двома місцями на автомобільних паркуваннях площею 10,3 і 10,4 кв.м.
Борис Ложкін пересувається на двох позашляховиках: Lexus CX460 (2010 р.в.) і Lexus LX570 (2013 р.в.), що куплений минулого року за 1,1 млн грн.
Колишній власник UMH group зберігає 456 тис. грн в Приватбанку, 637 тис. грн в Альфа-банку. Ложкін володіє цінними паперами на суму 3,6 млн. грн, випущеними інвестиційним фондом БЛ-Інвест, який перебуває в управлінні компанії Атлантіс капітал. Також, чиновник має внесок в статутному фонді ТОВ Українська медіа група в розмірі 2,8 тис. грн. Понад 2 млн. грн минулого року він витратив на погашення кредиту.
Члени його сім’ї – дружина Надія Шаломова і мати Лариса Ложкіна – у 2013-му заробили понад 8 млн. грн. У тому числі 7,7 млн ​​грн становили дивіденди і майже 300 тис. грн – зарплата. Вони мають два гектари землі і дві квартири площею 170 кв.м. і 33 кв.м.
Торік родина Ложкіна вклала 190,6 тис. грн у цінні папери ПрАТ Медтехсервіс, яке спеціалізується на ремонті та обслуговуванні медичного обладнання. Понад 10 тис. грн вони внесли до статутного фонду мережі магазинів Виноманія, а також вклали гроші в підприємства, пов’язані з медичною оптикою. Зокрема, у Ві-Оптикс (18,4 тис. грн), Плюс-Оптика (8,5 тис. грн), Інтероко (майже 4 тис. грн), Люксоптика Холдинг (14,1 тис. грн), Оптика-голд (більш ніж 25 тис. грн) і Оптичний будинок (91,5 тис. грн).
Даних про доходи, отримані від продажу медіакомпанії UMH group, декларація не містить. За словами юристів фірми Василь Кисіль і партнери, які представляли сторону продавців в угоді з продажу UMH group, дохід від цієї операції надійшов частково до заснованого Борисом Ложкіним фонду, а частково – іншим акціонерам холдингової компанії UMH group.
Нагадаємо, засновник UMH Борис Ложкін торік продав холдинг групі СЄПЕК Сергія Курченка. Сума угоди, за експертними оцінками і даними ЗМІ, коливається в межах $300-370 млн.
UMH group видає журнали Forbes, Vogue, Кореспондент, газети Теленеделя, Комсомольська правда, Аргументи і факти, а також володіє радіостанціями Ретро FM, Наше радіо, Europa Plus, Авторадіо, майже двома десятками інтернет-ресурсів.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас