Дочірні компанії "Укрлендфармінга" мають намір розмістити облігації на загальну суму 3 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дочірні компанії "Укрлендфармінга" мають намір розмістити облігації на загальну суму 3 млрд грн

Кредит&Депозит
900
ТОВ “Вікторія Агро-Експо”, сільськогосподарське ТОВ “Калина”, СТОВ ім. Духова (всі Полтавська обл.), ТОВ “Укр-Лан” (Донецька обл.) Та СТОВ “Прогрес-Плюс” (Львівська обл.), дочірні компанії найбільшого за розміром земельного банку в Україні агрохолдингу “Укрлендфармінг”, мають намір розмістити дебютні облігації на загальну суму 1,97 млрд грн.
Раніше повідомлялося про плани ще двох структур “Укрлендфармінга” – ТОВ “Агро-Еліта” (Дніпропетровська обл.) І сільськогосподарське приватне орендне підприємство “Березоволуцьке” (Полтавська обл.) розмістити дебютні облігації на загальну суму 1,03 млрд грн.
Таким чином, загальна номінальна вартість облігацій всіх дочірніх підприємств “Укрлендфармінга” становить 3 млрд грн.
Відповідно до проспектів емісії облігацій, оприлюднених в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, відповідні рішення прийняли учасники товариств на позачергових зборах 13 травня 2014 року.
Всі цінні папери випущені в бездокументарній формі номіналом 1 тис. грн, у кількості: облігації серії “А” ТОВ “Вікторія Агро-Експо” – 258 тис. шт., серії “А” ТОВ “Калина” – 445 тис. шт. ,серії “А” ТОВ “Укр-Лан” – 447 тис. шт., серії “А” СТОВ ім. Духова – 400 тис. шт., серії “А” СТОВ “Прогрес-Плюс” – 420 тис. шт.
При цьому облігації ТОВ “Калина” забезпечені поручительством ТОВ “Спецагропроект” (Івано-Франківськ); облігації ТОВ “Укр-Лан” – ТОВ “Райз-Захід”, ТОВ “Колос-Інвест” (обидва Рівненська обл.), ТОВ “Левада” (Івано-Франківська обл.), СТОВ “Агрофірма “Дружба”, ТОВ “Украгросток” (обидва Полтавська обл.), СТОВ “Аграрій” (Тернопільська обл.) та ТОВ “Спецагропроект”; облігації СТОВ “Прогрес-Плюс”- СТОВ “Мрія” (Житомирська обл.), СТОВ “Фіалка”, СТОВ ім. Щорса (обидва Полтавська обл.), аграрне ТОВ “Свято Трипілля”, приватна агрофірма “Жуковська” (обидва Івано-Франківська обл.), ТОВ “Захід-Агро”, ТОВ “Вир” (обидва Рівненська обл.), дочірнє підприємство “Озерна” ТОВ “Розтоцьке” (Тернопільська обл.), СТОВ “Промінь”, ТОВ “Щорс Агростандарт” (обидва Чернігівська обл.) і ТОВ агрофірма “Зелена Хвиля” (Київська обл.).
Розміщення всіх облігацій заплановане на фондовому майданчику ПФТС в періоди: облігації ТОВ “Вікторія Агро-Експо” та ТОВ “Калина” – з 26 червня до 3 липня 2014 року, ТОВ “Укр-Лан” – з 25 червня до 1 липня, СТОВ ім. Духова – з 24 до 30 червня, СТОВ “Прогрес-Плюс” з 23 до 27 червня.
Андеррайтером випусків виступає комерційний банк “Фінансова ініціатива” (усі Київ).
Термін обігу облігацій ТОВ “Вікторія Агро-Експо” та ТОВ “Калина” – до 19 червня 2019 року, ТОВ “Укр-Лан” – до 18 червня 2019 року, СТОВ ім. Духова – до 17 червня 2019 року, облігацій СТОВ “Прогрес-Плюс” – до 16 червня 2019 року. Разом з тим умовами випуску за всіма цінними паперами передбачена щорічна оферта.
Відсоткова ставка на перший-четвертий купонні періоди по всіх серіях встановлена ​​на рівні 14% річних. Відсотковий дохід нараховується і виплачується щокварталу.
“Вікторія Агро-Експо” має намір направити залучені кошти на купівлю сировини і матеріалів (30 млн грн), оновлення машинно-тракторного парку, сільськогосподарського обладнання та механізмів (53 млн грн), капітальний ремонт виробничих і тваринницьких приміщень (30 млн грн), будівництво сучасних енергоефективних систем зберігання зерна (105 млн грн), обслуговування виробництва і зберігання продукції (40 млн грн).
ТОВ “Калина” направить залучені кошти на купівлю сировини і матеріалів (100 млн грн), оновлення машинно-тракторного парку, сільськогосподарського обладнання та механізмів (85 млн грн), капітальний ремонт виробничих і тваринницьких приміщень (100 млн грн), будівництво сучасних енергоефективних систем зберігання зерна (100 млн грн), обслуговування виробництва і зберігання продукції (60 млн грн).
ТОВ “Укр-Лан” залучені кошти направить на купівлю сировини і матеріалів (37 млн ​​грн), оновлення машинно-тракторного парку, сільськогосподарського обладнання та механізмів (90 млн грн), капітальний ремонт виробничих і тваринницьких приміщень (20 млн грн), будівництво сучасних енергоефективних систем зберігання зерна (190 млн грн), на обслуговування виробництва і зберігання продукції (110 млн грн).
СТОВ ім. Духова має намір направити залучені кошти на купівлю сировини і матеріалів (20 млн грн), оновлення машинно-тракторного парку, сільськогосподарського обладнання та механізмів (80 млн грн), на капітальний ремонт виробничих і тваринницьких приміщень (30 млн грн), будівництво сучасних енергоефективних систем зберігання зерна (170 млн грн), обслуговування виробництва і зберігання продукції (100 млн грн).
СТОВ “Прогрес-Плюс” має намір направити залучені кошти на купівлю сировини і матеріалів (220 млн грн), оновлення машинно-тракторного парку, сільськогосподарського обладнання та механізмів (85 млн грн), капітальний ремонт виробничих і тваринницьких приміщень (15 млн грн), будівництво сучасних енергоефективних систем зберігання зерна (80 млн грн), обслуговування виробництва і зберігання продукції (20 млн грн).
“Укрлендфармінг” є одним з найбільших агрохолдингів Євразії за розміром земельного банку і виробництва яєць, займається також вирощуванням зернових, виробництвом яєчних продуктів, цукру, вирощуванням великої рогатої худоби, дистрибуцією техніки, добрив і насіння.
“Укрлендфармінг” за підсумками 2013 року збільшив чистий прибуток на 39% порівняно з 2012 роком – до $754,054 млн. Його виручка зросла на 10% – до $2,072 млрд, операційний прибуток – на 37%, до $924,671 млн, валова – на 7%, до $798,573 млн.
Показник EBITDA за минулий рік збільшився на 6% – до $841,845 млн порівняно з 2012 роком. За оцінками компанії, її загальна заборгованість до кінця 2013 року становила $1,676 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас