У столиці затримали двох шахрайок, які здавали в оренду чужі квартири — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У столиці затримали двох шахрайок, які здавали в оренду чужі квартири

Нерухомість
620
Від діяльності аферисток постраждали п’ятнадцятеро людей. Шахрайки здали постраждалим в довгострокову оренду чуже житло, за що отримали майже 300 тисяч гривень. Про це повідомили в прес-службі Дніпровського РУ ГУМВС у Києві.
Подруги приїхали до столиці в пошуках роботи. Вони мали намір працевлаштуватися в агентство нерухомості. Але з роботою не склалося від першого дня. І заповзятливі жінки вирішили організувати власну “ріелторську діяльність”.
У мережі інтернет лиходійки розміщували оголошення про здавання в оренду квартир строком до двох років. Щоб привернути увагу шукачів житла, зловмисниці значно занижували вартість проживання.
Щойно з’являвся потенційний клієнт, кожна з жінок починала виконувати свою роль. Одна орендувала квартиру на декілька діб і показувала її наймачеві. Після огляду приміщення і домовленості про ціну “господиня” викликала “співробітника агентства нерухомості”. Знайомий ріелтор досить швидко укладала договір найму. Орендар забирала кошти за весь термін проживання і віддавала ключі разом з документами про наймання новому жителю.
А вже наступного дня новоспечений квартирант зі своїми речами стояв під дверима, як згодом виявилося, чужого житла. Протягом чотирьох місяців до Дніпровського районного управління звернулося більше десяти громадян, які були обмануті подібним чином.
Провівши оперативно-розшукові заходи, оперативники затримали шахрайок рано вранці в квартирі, яку вони орендували. Можливо, щось запідозривши, жінки вже придбали квитки і планували наступного дня виїхати за кордон. Звільнити найману двокімнатну квартиру шахрайки повинні були теж наступного дня. Але жадібність перемогла. Останньою їхньою жертвою став молодий чоловік, якому вони здали одну з кімнат орендованої ними квартири. Потерпілий віддав гроші за рік проживання.
Слідчим відділом Дніпровського районного управління столичної міліції розпочато кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас