Тристоронні переговори провалилися - поставки газу в Україну переведені на передоплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тристоронні переговори провалилися - поставки газу в Україну переведені на передоплату

Енергетика
3701
Тристоронні переговори з питання постачання російського газу в Україну провалилися.
“Єврокомісією пропонувалося зробити сезонні ціни: в піковий період – це ціна 385, а в літній період – близько 300 дол. Російська сторона не захотіла навіть обговорювати ціну 385 дол. Цю ціну пропонувалося зафіксувати в договорі, а російська сторона заявляє, що це може бути лише знижка на так зване експортне мито, яка в будь-який момент може бути скасована”, – заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан.
За словами міністра, для України залишається неприйнятною практика регулювання ціни на газ за допомогою постанов Уряду РФ.
У результаті, “Газпром” з 10:00 мск понеділка, 16 червня, здійснює поставки газу на Україну в режимі передоплати.
“Сьогодні з 10.00 за московським часом” Газпром “, у повній відповідності з чинним контрактом, перевів НАК” Нафтогаз України “на передоплату поставок. Рішення прийнято з причини хронічних неплатежів” Нафтогазу України “. Прострочена заборгованість компанії за поставлений російський газ становить 4,458 млрд дол.: 1,451 млрд дол – за листопад-грудень 2013 року і 3007 млрд дол – за квітень-травень 2014 року по попередньою рахунку за червень платежі також не надходили З сьогоднішнього дня українська компанія отримує російський газ тільки в оплачених обсягах “,. наголошується в заяві російської компанії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас