Продажі первинного житла в 3 рази перевищили продажі вторинного — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі первинного житла в 3 рази перевищили продажі вторинного

Нерухомість
756
Кількість квартир, виставлених на продаж на вторинному ринку житла, зменшилася більш ніж на 10% порівняно з аналогічним періодом в 2013 року. За відсутності покупців і нестабільності цін, коливання курсу долара, деякі продавці передумали продавати житло, зайняли вичікувальну позицію.
Як повідомила начальник відділу продажів ЖК “Квартал-Авіа” Ірина Крушановська, зі 100 квартир 85 продається на первинному ринку житла. Вторинний ринок впав у тривалу “кому”, яка розпочалася з кінця 2013 і навряд чи закінчиться до осені 2014 р.
Аналіз угод на вторинному ринку житла показав, що 45% – це розселення, переїжджають з однокімнатної в двокімнатну з доплатою. Близько 20% власників продають квартири на вторинному ринку і купують “первинку”. Інші угоди – це спроби інвестувати в нерухомість для збереження капіталу.
Однокімнатні квартири до $30-37 тис. – єдиний сегмент вторинного ринку, який показує ознаки життя.
“За період з листопада 2013 р. до травня 2014 р. кількість агентств нерухомості, що надають посередницькі послуги, зменшилася більш, ніж на 30%. Залишилися, в основному, ті агентства, які, виходячи зі стану ринку нерухомості, закцентували свою роботу на співпраці із забудовниками щодо реалізації квартир у споруджуваних об’єктах, або фірми, що займаються в основному орендою житла”, – повідомила Крушановська.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас