Україна може подвоїти тарифні квоти для поставок до ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може подвоїти тарифні квоти для поставок до ЄС

Аграрний ринок
488
У разі підписання і ратифікації в Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у 2014 р., Україна має можливість подвоїти тарифні квоти для своєї продукції у 2014 р.
Про це йдеться в листі урядового уповноваженого з питань європейської інтеграції Валерія П’ятницького, адресованого профільним асоціаціям.
Таким чином, як зазначається в документі, вітчизняні виробники зможуть використовувати тарифні квоти, передбачені автономними торговими преференціями ЄС, та аналогічні обсяги тарифних квот від дати початку дії угоди і до 31 грудня 2014 р.
При цьому, він підкреслив, що тарифні квоти ЄС вводить на ті товари, до яких його ринок дуже чутливий і які, як правило, виключаються з режиму лібералізації при підписанні угоди про ЗВТ, тобто підпадають під загальний режим оподаткування під час митного оформлення.
Водночас Україна отримала можливість експортувати певні обсяги таких товарів без сплати ввізного мита.
Як повідомлялося раніше, аграрний сектор України однозначно виграє від лібералізації торгівлі з Євросоюзом. Відповідно до заяви аграрних асоціацій, лише за рахунок безмитного експорту зерна до ЄС в рамках розширених квот аграрії можуть додатково отримати зростання доходів на суму близько 180 млн євро щороку.
Щодо аграрної та харчової продукції з України, ЄС має намір як знижувати мита, так і встановлювати безмитні квоти.
Щодо сільськогосподарських товарів, ЄС надасть негайні і необмежені преференції на 82,2% українського експорту. Для інших продуктів (крупи, свинина, яловичина, м’ясо птиці та декілька додаткових продуктів) часткова лібералізація досягається шляхом надання безмитних тарифних квот.
Відносно харчових продуктів ЄС надасть негайні преференції на 83,4% українського експорту. Решта 15,9% будуть частково лібералізовані шляхом безмитних тарифних квот.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас