Ford почне виробництво автомобільних деталей з помідорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford почне виробництво автомобільних деталей з помідорів

Фондовий ринок
4114
Автомобільна корпорація Ford Motor і продовольча компанія Heinz домовилися про співпрацю. Гігант американського автопрому збирається використовувати сухі шкурки помідорів, які залишаються при виробництві кетчупу, для створення пластикових деталей для машин, пише журнал Time.
На думку авторів проекту, застосування пластику, виготовленого на біологічній основі, сприятиме скороченню використання нафтопродуктів, а також допоможе знизити негативний вплив автомобілебудівної промисловості на довкілля. Вигода для Heinz також очевидна – компанія отримає можливість позбутися від виробничих відходів, відзначає The Wall Street Journal.
«Наша мета – розробити міцний, легкий матеріал, який відповідатиме нашим вимогам і при цьому скоротить шкідливий вплив на екологію», – заявила науковий фахівець Ford Plastics Еллен Лі (Ellen Lee).
Інноваційна ідея вже отримала власний слоган – «Ви говорите томат; ми говоримо – том-авто». Поки дослідження знаходяться на ранній стадії. Коли автомобілі з «помідорним» деталями надійдуть у продаж, невідомо.
Ford активно працює над створенням пластмас на рослинній основі. У цій сфері автогігант, зокрема, співпрацює з Heinz, Coca-Cola, Nike і Procter & Gamble.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас