Samsung витратить $1 млрд на новий завод у В'єтнамі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung витратить $1 млрд на новий завод у В'єтнамі

Фондовий ринок
238
Південнокорейська Samsung Electronics збирається інвестувати в будівництво третьої фабрики у В’єтнамі більш ніж $1 млрд. Актив буде використовуватися для складання споживчої електроніки, про що повідомляють закордонні ЗМІ.
Новий завод буде побудований в технопарку міста Хошимін. Інформації про терміни будівництва фабрики та обсяги виробництва видання не має. Наразі в’єтнамське міністерство планування та інвестицій вивчає пропозицію Samsung, що стосується зведення об’єкта і вкладень в нього.
В’єтнам цікавий Samsung та іншим технологічним корпораціям в першу чергу своєю недорогою робочою силою, яка дешевша, ніж у Китаї.
LG Electronics будує у В’єтнамі фабричний комплекс з випуску телевізорів і побутової техніки. Обсяг інвестицій у цей проект становить $1,5 млрд.
У 2010 році американська корпорація Intel відкрила в цій країні складально-випробувальний завод, в будівництво якого було вкладено $1 млрд.
У 2013 році обсяг експорту смартфонів та іншої електроніки у В’єтнамі становив $31,8 млрд, що відповідає 24% від сумарного експорту. Виробництво цих виробів в країні за рік зросло більш ніж на 50%.
У період з січня по березень чистий прибуток Samsung збільшився на 5,8% і становив 7570 млрд вон ($7,31 млрд) проти 6,98 трлн вон за аналогічний період рік раніше. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, прогнозували цей показник на рівні 6,75 трлн вон.
Виручка південнокорейського гіганта збільшилася на 1,53%, сягнувши 53,68 трлн вон. Компанія на початку квітня прогнозувала зменшення операційного прибутку на 2,1-6,6% порівняно з I кварталом 2013 р. до 8,2-8,6 трлн вон ($7,8-8,2 млрд). За звітний період показник становив 8,49 трлн вон, що на 3,31% нижче показників річної давнини. У IV кварталі 2013 р. операційний прибуток Samsung зменшилася вперше за два роки на 6%.
Сукупна виручка Samsung на всіх напрямках діяльності минулого кварталу становила 53,68 трлн вон ($52 млрд) при власному прогнозі в 51-55 трлн вон. Це на 1,5% більше, ніж роком раніше, але на 9% менше результату попереднього кварталу.
Смартфони забезпечили виручку в 32,44 трлн вон ($31,45 млрд), що на 4% менше цифри із попереднього кварталу, і на 1% менше підсумків аналогічного періоду минулого року. Операційний прибуток мобільного підрозділу Samsung знизився за рік на 1,2% до 6,43 трлн вон ($6,2 млрд), в послідовному порівнянні спостерігалося зростання на 18%.
Samsung пояснює падіння показників ускладненням ситуації на ринку преміум-смартфонів, де насичення ринку високе і близьке до “стелі”. За звітний період у всьому світі було продано 111 млн мобільних телефонів Samsung, з яких 70% становили смартфони. Компанія також поставила близько 13 млн планшетних комп’ютерів.
У компанії відзначають, що великим попитом користувалися недорогі моделі середнього і початкового рівнів з лінійки Galaxy. У дисплейному підрозділі зафіксований операційний збиток у розмірі 80 млрд вон. В Samsung також пояснили, що квартальне зниження пов’язане з падінням цін на мікросхеми пам’яті типу DRAM і NAND flash. Втім, негативні наслідки від цього були компенсовані за рахунок скорочення витрат.
Надії Samsung на поліпшення показників пов’язані з чемпіонатом світу з футболу, який відбувається в Бразилії. Тоді попит на телевізори та смартфони з великими якісними екранами має значно підвищити прибуток південнокорейського виробника електроніки.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас