Правильний початок: Порошенко пропонує віддати армії гроші, зекономлені на виборах Президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правильний початок: Порошенко пропонує віддати армії гроші, зекономлені на виборах Президента

Казна та Політика
1312
Президент України Петро Порошенко доручив Кабміну направити кошти, зекономлені у президентських перегонах в один тур, на забезпечення Збройних Сил України та першочергові потреби військових-учасників антитерористичної операції.
Про це повідомляє прес-служба Глави держави.
“Пропоную підготувати і подати в установленому порядку на розгляд Верховної Ради України законопроект про внесення змін до Державного бюджету України на поточний рік у частині направлення невикористаних коштів, призначених для проведення позачергових виборів Президента України, на фінансування потреб Збройних Сил України”, – йдеться в документі.
Враховуючи, що вибори пройшли без необхідності проведення повторного голосування, економія бюджетних коштів становить більш ніж 600 млн. гривень. Ці гроші пропонується направити на фінансування військовослужбовців: на поліпшення озброєння особового складу, забезпечення українських солдатів засобами захисту, необхідною технікою тощо.
“Направлення відповідного ресурсу на фінансування потреб Збройних Сил України, зокрема забезпечення необхідними матеріальними ресурсами і соціальний захист військовослужбовців, дозволить Міністерству оборони України вирішити низку актуальних завдань”, – зазначає Президент.
Як повідомило Міноборони, станом на 3 червня в якості благодійної допомоги на рахунки міністерства надійшло 128,5 млн грн, з яких 58,2 млн грн – від юросіб, 38,3 млн грн – від громадян, 30 млн грн – від мобільних операторів, 2 млн грн – від обов’язкового продажу іноземних валют.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас