Цифра дня: росіяни вклали в болгарську нерухомість 18 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цифра дня: росіяни вклали в болгарську нерухомість 18 млрд євро

Нерухомість
1530
За найскромнішими оцінками, російським громадянам належать 300 тис. будинків і квартир в Болгарії. Німецька медіакомпанія Deutsche Welle підрахувала, що за останні роки вони вклали в нерухомість цієї країни 18 млрд євро. Ця сума в 10 разів перевищує офіційні дані, визнані багатьма російськими агентствами нерухомості в Болгарії.
«Кількість угод за участю росіян становить, принаймні, 700 тис., що на 200 тис. більше, ніж оголошується офіційно. Причина розбіжності в тому, що деякі російські чиновники купують по три або чотири квартири і оформляють їх на своїх родичів, щоб уникнути обмеження російського законодавства. Однак у нас така купівля зараховується як одна операція», – говорить Себастьян Петров, ріелтор агентства нерухомості BGLife.
Експерт вважає, що інтерес росіян до болгарської нерухомості обумовлений географічною близькістю двох країн, а також тим, що ціни на житло в Болгарії в два або три рази нижчі, ніж на інших популярних ринках – у Греції, Туреччині та Хорватії. За даними Tranio.Ru, Болгарія посідає друге місце (після Іспанії) за популярністю серед російських покупців нерухомості. На цю країну припадають 9,5% заявок на придбання закордонного житла.
За словами Себастьяна Петрова, росіяни воліють купувати в Болгарії квартири за 45-60 тис. євро, розташовані в комплексах з гарною інфраструктурою. Більшість купує житло на курортах Чорноморського узбережжя, однак зростає інтерес до будинків у сільській місцевості та на гірськолижних курортах.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас