Індекс українських компаній на Варшавській біржі додав 6,4% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс українських компаній на Варшавській біржі додав 6,4%

Фондовий ринок
147
Індекс українських компаній на Варшавській фондовій біржі WIG Ukraine на тлі перемоги в президентських виборах Петра Порошенка, що дає сподівання на стабілізацію в Україні, продовжив зростати і піднявся ще на 6,4%, наблизившись до максимальних своїх значень від початку квітня поточного року.
Головним мотором зростання стали папери найбільшої української компанії на польському фондовому ринку, Kernel, які подорожчали за останні п’ять сесій на 11,4%.
Акції найбільшого в Україні виробника соняшникової олії і великого експортера зернових знову коштували дорожче за 30 злотих ($10) за штуку – вперше від початку квітня.
Малоліквідні папери судноплавної KDM Shipping, які наприкінці травня встановили новий історичний мінімум своєї ціни, минулого тижня подорожчали на 17,1%.
Більш динамічно, ніж інші акції, дорожчали минулого тижня також папери виробника яєць Ovostar Union, що додали 7,4%.
Більшість інших підприємств, крім Agroton, що зберегла свою капіталізацію на рівні попереднього тижня, і Сoal Energy, що подешевшала на 1,5%, піднялися в ціні в межах від 1% до 3%.
Український індекс, який збільшився на тлі 2,2 плюса індикатора всього польського фондового ринку WIG, завершив тиждень на рівні 359,69 пункту.
Нагадаємо, протягом останнього тижня травня, після того, як стало відомо про перемогу вже в першому турі позачергових виборів президента України Петра Порошенка, WIG-Ukraine підскочив більш ніж на 7%, завдяки чому вперше цього року завершив місячні торги на плюсі.
Український індекс, запущений в травні 2011 року з базових тисячі пунктів, сягнув свого історичного мінімуму на рівні близько 295 пунктів у березні поточного року після захоплення Росією українського півострова Крим.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас