Київ отримав кредит на 1 млрд дол під 0,1% на 40 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ отримав кредит на 1 млрд дол під 0,1% на 40 років

Кредит&Депозит
1250
Київ отримав кредит на 1 млрд дол під 0,1% на 40 років. Про це на брифінгу “Звіт за підсумками 90 днів роботи” заявив голова Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко.
Також Бондаренко повідомив про як мінімум два проекти, на які підуть ці кошти: Бортницька станція аерації та проект модернізації 90 вагонів метрополітену.
“Є величезна проблема Бортницької станції аерації. Роботу щодо неї ми двічі активно провели з японцями прямо тут, у Києві… Підписані відповідні документи. Йдеться про кредит близько 1 млрд дол. Відповідно до цього кредиту, який видається на 40 років під 0.1%. Він дасть змогу повністю перебудувати на екологічно безпечний цей об’єкт, а також знищити мулові накопичення, які там знаходяться”, – повідомив Бондаренко.
Крім того, за його словами, розпочато серйозну роботу в транспортній сфері.
“Перш за все, це стосується метрополітену. Вдалося досягти з японцями домовленості про використання певної суми кредиту, про який йде мова, для реконструкції вагонів метрополітену. 90 вагонів будуть реконструйовані на нашому Крюківському заводі. Буде змінено дизайн, буде перероблена ходова частина, будуть поставлені на третину більш економні японські двигуни”, – зазначив Бондаренко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас