У Києві закрили конвертаційний центр з оборотом 110 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві закрили конвертаційний центр з оборотом 110 млн

Казна та Політика
1034
Фірми, які здійснювали переведення в готівку коштів підприємств, завдали державі шкоди на суму 19 млн грн. Про це повідомляє сайт Міністерства доходів і зборів України.
Слідчі фінансових розслідувань Міндоходів виявили, що 5 осіб, активних учасників конвертаційного центру, зареєстрували 8 фіктивних фірм на ім’я підставних осіб.
Як йдеться у повідомленні, безготівкові кошти підприємств реального сектора економіки йшли на рахунки транзитних фірм у вигляді оплати праці, товару або послуги. Далі гроші йшли на рахунки фіктивних фірм у трьох великих банках. Потім кошти поверталися “клієнтам” у вигляді готівки мінус 5-9% комісійних за конвертацію.
Загальна сума конвертованих у 2013-2014 роках коштів становить понад 110 млн грн, фактичні збитки для бюджету становлять 19 млн грн.
У повідомленні наголошується, що під час обшуків в офісах, банках, житлових приміщеннях та автомобілях учасників злочинного угруповання, слідчі вилучили 14 печаток різних підприємств, комп’ютери, електронні носії інформації та фінансово-бухгалтерську документацію, яка підтверджує незаконну діяльність. Зараз проводиться досудове розслідування.
Нагадаємо, працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України (ГУБОЗ) викрили в корупції двох співробітників Нацкомфінпослуг.
За словами заступника начальника ГУБОЗ МВС – начальника антикорупційного бюро Ігоря Купранця, ці держслужбовці вимагали та отримали від представника однієї з лізингових компаній хабар на суму $15 тис.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас